Skip to content
Danny Blind en Marcel Stephan

Boekpresentatie Wenen van Geluk

Afgelopen maandag was het zover, de officiële boekpresentatie van Wenen van Geluk. Een datum die rood omlijnd in mijn agenda stond, op de kop af twintig jaar nadat ik bij een reisbureau op de Overtoom in de rij heb gestaan om twee busreizen naar de Champions League finale in Wenen te boeken. Het kon niet op toen, want Ajax speelde als nooit tevoren, had acht jaar eerder in Athene de Europacup voor bekerwinnaars en drie jaar eerder de UEFA Cup al gewonnen en nu kon ik mijn persoonlijke trilogie volbrengen; in het stadion getuige zijn van het winnen van alle Europacups. Er zijn niet veel mensen die dat na kunnen vertellen…

Danny Blind

Maandag was dus de boekpresentatie bij Scheltema op het Koningsplein, vrijwel alle auteurs waren aanwezig met hun genodigden, de pers was er, de uitgever en Danny Blind! De immer aardige Danny Blind die een maand of wat geleden ook al uitgebreid de tijd nam om terug te blikken op die finale in Wenen. Het is een mooi verhaal in ons boek geworden, waarbij vooral de anekdote dat Blind voor de wedstrijd altijd zittend op de wc met propjes wc-papier de opstelling op de vloer legde en dan minutenlang aan het schuiven was om er achter te komen hoe de wedstrijd zich kon ontwikkelen.

De middag ontrolde zich precies zoals ik had gehoopt, lekker bijkletsen, herinneringen ophalen, complimenten krijgen, mensen zien bulderen van het lachen bij de anekdote van Chris Zegers én te horen krijgen dat de tweede druk inmiddels in bestelling is.

Het was machtig mooi en ik verheug me nu al op de Wenen van Geluk LIVE! avonden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top