Skip to content
Playmobil Baseball

Playmobil Baseball

Het zal je misschien ontgaan zijn, maar op dit moment vindt in Panama de WK Honkbal plaats. Het Nederlands team, dat traditioneel tot de beste landen van Europa behoort, is daar aan een onwaarschijnlijk toernooi bezig. Tot nu toe werden alle wedstrijden gewonnen, op een nipt verlies tegen Canada na.

Nederland won al van Olympisch kampioen Zuid-Korea, gastland Panama én titelverdediger USA, maar beelden op Studio Sport? Vergeet het maar, de dagelijkse zure interviews met Bert van Marwijk zijn veel belangrijker!

Dinsdag speelde Oranje tegen Australië en besloot ik op het internet op zoek te gaan naar een stream van deze wedstrijd. Na enig zoekwerk kwam ik terecht op de website van de Internationale Baseball Federation en daar zag ik het licht. Geen live beelden, maar iets veel mooiers; de CBS GameTracker!

Er opent zich een scherm waar je de wedstrijd live kan volgen, op het veld staan een soort playmobil poppetjes die de wedstrijd spelen. Habbo-hotel voor Baseball fans. Je ziet precies of de slagman raakt, of de bal gevangen wordt of dat ie over de hekken vliegt. Teletekst pagina 818? Eat your heart out, dit is scorebord journalistiek avant la lettre.

Helaas werd de wedstrijd gestaakt wegens regen, maar gisteren won Nederland ook van Australië om een paar uur later tegen het beste team aan te moeten treden; Cuba. En zoals je misschien al hebt meegekregen werden ook de Cubanen verslagen en speelt Nederland zaterdag de finale, je kunt op de CBS GameTracker de wedstrijd nog een keer terug zien.

Zaterdag zendt Studio Sport de wedstrijd ook uit op de website, maar ik prefereer Playmobil Baseball, wat een prachtige uitvinding.

Wereldkampioen

Nederlands honkbalteam wereldkampioen

Update:

De finale tegen het machtige Cuba werd ook gewonnen waardoor het Nederlands honkbalteam wereldkampioen 2011 werd, kijk hier de samenvatting terug van Studio Sport:

 

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. En inmiddels weten we de uitslag van de finalewedstrijd ook. YES! NL WK! Onbegrijpelijk dat hier zo weinig aandacht aan besteed is. Zo blijft honkbal een onderbelichte sport.
    En ja, de CBS GameTracker is geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top