Skip to content
Hashtag etiquette

Hashtag etiquette

Ik ben al jaren actief op Twitter, een medium dat soms erg geestig is, maar soms ook niet. Zo kun je helemaal verzanden in discussies, waar je op een gegeven moment totaal de weg kwijt raakt, zeker als er steeds meer deelnemers bij komen. Daarnaast is het voor mij persoonlijk soms een behoorlijke uitdaging om mijn punt te maken in 140 tekens. Maar dat laatste is voor de mensen die de moeite nemen mijn tweets te lezen juist weer een voordeel…

Vooral rond actuele gebeurtenissen is het soms enorm leuk om m’n gedachten en ideeën via Twitter als een soort spervuur de digitale snelweg op te schieten, de meest leuke dialogen en toffe grappen worden op deze manier geboren. Waar ik vaak tijdens een voetbalwedstrijd in het café met m’n vrienden de boel van deskundig commentaar voorzie, kun je dat dus ook vanaf de bank doen als je een keer niet in de kroeg zit bij een wedstrijd.

Hashtags

Maar waar ik me dan aan stoor is de wildgroei in hashtags die gebruikt worden bij een wedstrijd. Het Champions League duel tussen Ajax en FC Barcelona laatst werd op Twitter voorzien van hashtags als #ajabar #ajafcb #AJAbar #ajaxbar #afcabar en #ajax. Iedereen doet maar wat met als gevolg dat ‘ons’ feestje nooit WorldWide Trending Topic wordt natuurlijk…

Ook internationaal zie je de bomen door het hashtag-bos soms niet meer, want clubs als Manchester United worden al op zoveel manieren gehashtagged dat er van uniformiteit geen enkele sprake meer is.

Dus doe ik hierbij een oproep aan de wereldvoetbalbond om een decreet uit te vaardigen waarin iedere club een vaste hashtag code krijgt, zoals ieder vliegveld dit al jaren heeft. Een simpel systeem, waarbij een bestemming (vliegveld) een eigen code heeft. Heeft een stad meerdere vliegvelden, dan krijgen ze allemaal een eigen unieke code die door iedereen gebruikt wordt. Simpel!

Voor landenteams is het nu al uitgemaakt, want op de site van de FIFA Worldcup kun je per land zien wat de drieletterige code is, een wedstrijd tussen Bosnië Herzegovina en Zuid Korea wordt dan #bihkor; simpel!

Over de FIFA gesproken, als ze inderdaad zo goed zijn in het manipuleren van de loting, mag ik dan een oproep doen dat ze te allen tijde een wedstrijd tussen Duitsland en Nigeria vermijden? En als die twee elkaar al treffen, dat ze dan ALTIJD de Duitsers het thuisvoordeel geven?

Je moet er niet aan denken dat de halve wereld komende zomer de hashtag #nigger gaat gebruiken… De rest gebruikt de FIFA afkorting voor Nigeria (NGA) gelukkig al.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top