Skip to content
Dortmund-Real Madrid

Koninklijke hoogmoed

Nadat eerder Barca het slachtoffer werd van een avondje Beiers Sturm und Drang voetbal, was het gisteravond de beurt aan de Galactico’s die op vergelijkbare wijze onder de mat van het Westfalenstadion werden geveegd. Koninklijke hoogmoed komt voor de val

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar keek zojuist naar een ruime samenvatting en de bijbehorende analyse op StudioSport.nl En inderdaad, Jan en Joeri hadden helemaal gelijk over het direct storen, als wolven er op duiken, blijven aanvallen, niet terugleunen en de 1-1 koesteren en meer van zulks. Helemaal waar.

Prins Ronaldo

Ze noemden ook de hooghartigheid van Madrid en dáár zat ‘m de kneep volgens mij, Real Madrid (en eerder Barcelona) die op het veld liepen met een air dat ‘we dat in de thuiswedstrijd wel even rechtzetten’. Het was mij daarbij ook al opgevallen dat beide ploegen totaal anders hun doelpunt vierden. Waar de spelers van Dortmund met z’n allen richting Lewandowski togen om hem met z’n goal te feliciteren, gingen de pseudo Galactico’s één voor één op audiëntie bij prins Ronaldo.

Een ander voorbeeld van die vreselijke arrogantie is trouwens het gedrag van types als Sergio Ramos en vooral Xabi Alonso. Dat soort spelers lopen op de voetbalvelden met een parmantigheid die soms stuitend is. Ze denken en vinden dat zij, uit hoofde van hun sterrendom en palmares, boven de wetten van het voetbal staan en dús wel iemand een schop mogen geven. Als zo’n paap van een scheidsrechter ook maar de intentie heeft om te fluiten krijgt hij direct een grote mond. Wat denkt zo’n mannetje wel niet?

Gelukkig was daar gisteren Björn Kuipers, die gewoon een penalty gaf nadat Alonso z’n tegenstander een douw gaf. Prima beslissing! Niet laten overbluffen door zo’n hooghartig mannetje, gewoon blijven staan en onverstoorbaar blijven.

Goed gefloten die Kuipers! Dat mag ook wel eens worden gezegd…

Een shirt kopen van Real Madrid, of Borussia Dortmund? Probeer het eens bij Kitbag, die hebben een hele ruime collectie voetbalkleding en -accessoires!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top