skip to Main Content
Roma Retro

Roma retro

AS Roma 1983 retro shirtHet komt eigenlijk doordat Sjoerd Mossou een column over me schreef, dat ik het shirt weer herontdekte; het prachtige shirt van AS Roma uit de jaren ’80. De giallorosso wonnen in ’83 de Scudetto en speelden het jaar er na zelfs in de Europacup finale.

Die finale, in eigen stadion, ging verloren, want Liverpool nam dat jaar de strafschoppen beter, mede doordat doelman Grobbelaar als een soort trekpop met elastieken benen in het doel stond en de Roma spelers dermate afleidde dat ze twee penalty’s misten en zo de cup naar Engeland zagen gaan.

Ik kan me heel goed herinneren dat ik een keer ’s middag Europa Cup zat te kijken, waarschijnlijk een kwart of halve finale van dat Europa Cup toernooi. Roma speelde thuis en mijn moeder kwam de kamer binnen, ze werd helemaal lyrisch over dat shirt. Ze had nog nooit zulke mooie kleuren bij elkaar gezien…

En geloof me, ze heeft heel veel wedstrijden gezien. Dus ik heb altijd een voorliefde voor het shirt van Roma gehad, donkerrood en okergeel, de kleuren van de stad Rome.

En nu kan ik het kopen! Mijn favoriete retro shirt fabrikant Toffs heeft het shirt in haar collectie opgenomen. Ik kan er zelfs een nummer op laten naaien. Maar dat is best lastig, welke zal ik kiezen? Een blik op de opstelling van die finale leert me dat Paulo Roberto Falcão met 5 speelde, Bruno Conti had 7 en Toninho Cerezo had 8…

Wat zal ik doen?

Back To Top