Skip to content
AS Roma uitshirt Bowie

Het AS Roma uitshirt is een ideaal cadeau voor Bowie fans

AS Roma, de club van onder andere Justin Kluivert, heeft een nieuw uitshirt gepresenteerd voor het seizoen 2019-2010. Het shirt heeft een wel heel flitsend ontwerp, want is gesierd met een bliksemschicht in de kleuren van de Romeinse club: donker oranje-rood, de kleuren van de stad Rome.

David Bowie

Aladdin Sane - David BowieMuziekliefhebbers, zeker de wat oudere, zullen direct een associatie hebben gemaakt met het beroemde album van David Bowie; Aladdin Sane, uit 1973. Dit album bracht niet zoveel bekende tracks voort, eigenlijk is Jean Genie de enige hit die op menig Bowie greatest hits lijst voorkwam, maar de albumhoes is een icoon. We zien Bowie met een bliksemschicht op zijn gezicht geverfd die, zo zei hij later, eigenlijk symbool staat voor de schizofrenie waarmee zijn broer Terry mee te kampen had. De titel van het album refereert hier ook naar, want Aladdin Sane is een soort anagram voor A lad insane, wat dus weer slaat op de aandoening van zijn broer. De flits op Bowie’s gezicht staat ook symbool voor het in twee helften waarin zijn persoonlijkheid gesplitst wordt.

Je kunt je afvragen of de ontwerpers van Nike, die dit shirt hebben ontworpen, aan schizofrenie dachten toen ze met het idee van de gallio-rossa bliksemschicht op de proppen kwamen, waarschijnlijk niet want dan hadden ze waarschijnlijk wel voor een ander ontwerp gekozen. Maar los van de Bowie referentie is het best een heel mooi shirt, beetje jammer is het alleen dat de club tegenwoordig weer met shirtreclame speelt, want een bliksem in combinatie met een luchtvaartmaatschappij is misschien niet heel handig gekozen…

AS Roma retro shirts

Wist je dat COPA Football een enorme collectie AS Roma retroshirts en trainingsjacks hebben gemaakt? Je kunt de hele COPA collectie van AS Roma online kopen bij Retrovoetbalshirt.nl, of ga eens naar de COPA winkel tegenover Amsterdam CS, daar vind je de mooiste retro kleding uit lang vervlogen tijden, maar ook meer recent spul. Echt een aanrader.

AS Roma collectie COPA Football

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top