Skip to content
AS Roma 1983 retro shirt

Roma retro shirt

Het komt eigenlijk doordat Sjoerd Mossou een column over me schreef, dat ik het weer herontdekte; het prachtige shirt van AS Roma uit de jaren ’80. De giallorosso wonnen in 1983 de Scudetto en speelden het jaar er na zelfs in de Europacup finale.

Die finale, in eigen stadion, ging verloren, want Liverpool nam dat jaar de strafschoppen beter, mede doordat doelman Grobbelaar als een soort trekpop met elastieken benen in het doel stond en de Roma spelers dermate afleidde dat ze twee penalty’s misten en zo de cup naar Engeland zagen gaan.

Ik kan me heel goed herinneren dat ik een keer ’s middag Europa Cup zat te kijken, waarschijnlijk een kwart of halve finale van dat Europacup toernooi. Roma speelde thuis en mijn moeder kwam de kamer binnen, ze werd helemaal lyrisch over dat shirt. Ze had nog nooit zulke mooie kleuren bij elkaar gezien…

Rome

En geloof me, ze heeft heel veel wedstrijden gezien. Dus ik heb altijd een voorliefde voor het shirt van Roma gehad, donkerrood en okergeel, de kleuren van de stad Rome.

En nu kan ik het kopen! Mijn favoriete retro shirt fabrikant TOFFS (The Old Fashioned Football Shirts Company) heeft het shirt in haar collectie opgenomen. Ik kan er zelfs een nummer op laten naaien. Maar dat is best lastig, welke zal ik kiezen? Een blik op de opstelling van die finale leert me dat Paulo Roberto Falcão met 5 speelde, Bruno Conti had 7 en Toninho Cerezo had 8…

Update: het is uiteindelijk het AS Roma shirt met lange mouwen, Barilla shirtreclame en rugnummer 5 geworden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top