Skip to content
Wenen van Geluk boekcover

Wenen van Geluk

Het is nu ruim vier maanden geleden dat ik een mail ontving met deze tekst: ‘Volgend jaar is het 20 jaar geleden dat we ons laatste grote succes hebben meegemaakt. We als Ajax, uiteraard. Is het geen idee als wij, met enkele anderen, die we kennen een boekje maken over die 24ste mei in 1995?’ De mail was afkomstig van Peter Bogert, collega columnist, Ajacied en schrijver van enkele boeken. Mijn interesse was direct gewekt, want meewerken aan een boek over Ajax, dat is toch iets dat ik nog niet eerder had gedaan.

Nadat Peter z’n verhaal verder uit de doeken had gedaan stelde ik voor om dit project niet bij ons, de Huis-Tuin-Keuken columnisten, te houden maar mensen als Menno Pot, David Endt en diverse journalisten (die ik inmiddels meerdere malen had gesproken op diverse voetbalfestivals) ook te vragen mee te doen. De respons was overweldigend, want ze wilden niet alleen graag meedoen, maar het maakte ze ook geen bal uit of en wat we eventueel aan dit boek gingen verdienen.

Nieuw Amsterdam

Inmiddels werd het project groter en groter en kreeg ik de tip om toch maar eens een poging te doen een echte uitgever te zoeken, dat opent toch deuren naar boekhandels die voor boeken in eigen beheer gesloten blijven. En stel je voor dat we een paar duizend boeken verkopen, wie gaat die allemaal versturen? En hoe hou je dit administratief allemaal bij? Nee, we moesten een uitgever hebben. En eigenlijk was het bij de eerste de beste al raak, uitgeverij Nieuw Amsterdam zag wel wat in mijn verhaal dat dit boek wel eens succesvol kon worden. Vooral het verhaal dat alle mannen, die komende zomer op Schiphol staan en zich realiseren dat er geen Olympische Spelen, EK of WK is en hun vrouw drie weken met Harry van de Sunweb in de weer is, dit boek gaan kopen deed wonderen!

Nu zijn we op het punt aanbeland dat alle teksten (zo goed als) klaar zijn en het boek binnenkort naar de drukker gaat, ik mocht de cover designen en heb ook de website en Social Media kanalen opgezet. En dan zal het boek in april uitkomen!

Het boek zal dus een aantal verhalen bevatten geschreven door een vijftiental schrijvers die allemaal hun persoonlijke herinnering ophalen aan die prachtige meidagen van 1995. Er komt een reisverslag, een verhaal vanaf het Leidseplein, een verslag vanuit de kleedkamer, odes aan verschillende spelers, een anekdote vanuit Rotterdam (waar de volgende dag ook een voetbalfeest gevierd werd) en een interview met Danny Blind. Het voorwoord is geschreven door Louis van Gaal.

Als je dit boek ook wilt hebben, hou dan gewoon de Wenen van Geluk website in de gaten en als je zin hebt stuur daar je eigen foto’s of anekdote in. Misschien nodigen we je wel uit op de officiële boekpresentatie!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top