Skip to content
Sevilla FC-Levante protest supporters

Sevilla fans zijn er klaar mee

Ze zijn er bij Sevilla helemaal klaar mee, de totaal belachelijke verdeling van tv-opbrengst. Het is in La Liga namelijk zo geregeld dat de twee supermachten FC Barcelona en Real Madrid de helft krijgen en alle andere clubs de andere helft.

Dit soort regels zorgen er natuurlijk voor dat die twee rijker en rijker worden en ieder seizoen voor het kampioenschap zullen spelen. De rest mag vechten om de overgebleven kruimels en moet zich schikken naar de nukken van de toppers. Zo werd laatst de wedstrijd tussen Sevilla FC en Levante een kwartier uitgesteld omdat de Spaanse tv een persconferentie naar aanleiding van ‘El Classico’ live wilde uitzenden.

Sevilla fans

En dat schoot de fans van Sevilla in het verkeerde keelgat. Het veld werd bekogeld met duizenden tennisballen, waardoor de aftrap nog langer op zich liet wachten. Check het filmpje maar, een hilarische actie die ons toch aan het denken moet zetten.

Want het is niet alleen oneerlijk verdeeld daar in Spanje, maar het gaat nog verder. Beide grootmachten hebben namelijk een torenhoge schuld van een paar honderd miljoen euro. Die schuld is zo groot dat je in Nederland direct uit de competitie genomen zou worden en je ook echt niet bij het lokale gemeentebestuur hoeft aan te kloppen om de grond onder, naast en boven je stadion voor woekerprijzen te verkopen.

De Spaanse topclubs hebben onlangs een deal gesloten met de Spaanse regering, ze moeten met ingang van het seizoen 2014-2015 een deel van het tv-geld in de staatskas storten om zo geleidelijk van hun schuld af te komen. Een bizarre oplossing als je bedenkt dat diezelfde regering er economisch superslecht voor staat, de werkeloosheid in Spanje gigantisch is en de Europese Unie alle zeilen moet bijzetten om Spanje te behoeden voor een bankroet.

Wat mij betreft gaan Michael van Praag en zijn mannen van UEFA Financial Fair Play hier nu eens flink tegen tekeer, want in feite betalen we met alle Europeanen dus indirect het salaris van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi! En dan te bedenken dat mijn seizoenkaart voor Ajax ook weer betaald moet worden…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top