Skip to content
Poster Bal Speciaal!

Bal Speciaal!

Menno Pot op Wenen van Geluk LIVEPrecies een jaar geleden stonden we met de mensen van Wenen van Geluk voor de tweede avond op rij in een uitverkocht TOBACCO Theater om de Champions League overwinning van Ajax, twintig jaar eerder, te vieren. Deze avonden hadden als titel Wenen van Geluk LIVE! en bestonden uit mooie verhalen, al dan niet uit het boek, prachtige beelden op het grote scherm, we mochten de uitzending van Andere Tijden Sport over Ajax in 1995 uitzenden, er was een voetbalquiz en er was bier dat werd bezorgd door de een paar jongens en een hele stoot meiden die gekleed waren in shirtjes van de spelers uit 1995.

Het werden prachtige avonden, waarbij het toetje het lekkerst was, want wat hebben we gelachen om de Anekdote van Chris Zegers, die in mei 1995 met een paar vrienden naar Wenen was getuft in een Fiat 500 en daar aangekomen in een majestueus appartement verbleef, inclusief gevulde ijskast en riant dakterras. Ze zaten op de eretribune en wisten zich na afloop zelfs het spelershotel binnen te kletsen om daar met de Ajaxspelers het feest te vieren.

Na afloop van deze avonden besloten we, de initiatiefnemers Menno Pot, Rodney Rijsdijk en ik, door te gaan met dit soort avonden. Want wat in Breda kan, onder de noemer Bier & Ballen, en ook in Haarlem een succes was met de Aad de Mos bestaat niet avonden, dat moest in Amsterdam toch ook lukken?

Het is weer Bal!

FC Amsterdam Quiz bij Het is weer Bal!Nou, dat viel toch wat tegen, de eerste poging om zo’n avond te organiseren viel in het water, hoewel de naam geweldig was. Het is weer Bal! is toch precies wat je er van denken moet, maar we timeden verkeerd en de kaartverkoop bleef angstig achter op onze verwachtingen. Uiteindelijk lukte het toch, want eind november wisten we de zaal redelijk vol te krijgen met ons ‘Voetbalstad Amsterdam?‘ thema. Er waren opvallend veel oud FC Amsterdam fans en zelfs spelers in de zaal, die hebben genoten van de verhalen van David Endt, Diana Kuip, Menno Pot en Marcel van Roosmalen. De FC Amsterdam Quiz, die ik samen met Rodney presenteerde was een groot succes en liep zelfs uit op een geweldige Karaoke versie van het FC Amsterdam lied dat André Hazes ooit zong.

En nu staan we er weer, op een zaterdagavond dit keer en toen we de datum prikten zagen we het al: finale Champions League. Dus besloten we deze te combineren met ons ‘vaste’ programma. Het affiche van de finale viel wat tegen, want je hebt natuurlijk liever dat Barca en Real Madrid eindelijk eens die wedstrijd spelen, maar het is weer Atletico geworden. Gelukkig was ons idee om de mannen van het Total Football Festival te vragen mee te doen wél een perfecte match, want zo gingen er nog meer deuren open en kunnen we met trots een aantal prachtige namen presenteren die tijdens deze tweede versie van Het is weer Bal! present zullen zijn.

Bal Speciaal!

Poster Bal Speciaal! Om het speciale karakter van de avond te tonen heet deze editie Bal Speciaal! en hebben we dus de finale op groot scherm en daarvoor een uitgebreid programma vol verhalen, anekdotes, een voorbeschouwing, natuurlijk weer een voetbalquiz, mooie beelden en verzorgt Lucas van Mothersoccer de muziek: voetbalplaatjes op vinyl en natuurlijk ook in beeld.

Wie er allemaal komen? Wat dacht je van Henk Spaan, Kluun, Maarten Spanjer en Willem Vissers? Dan hebben we Jeroen Stekelenburg, zoon van Jan, broer van Maarten, vriend van Femke, om de talkshow te leiden en gaan we morgen nóg een mooie voetbalnaam presenteren, eentje met Champions League finale ervaring die ook alles over Real en Atletico weet. En heel misschien komt er nog een oud-voetballer die drie finales heeft gespeeld, maar die moet ’s middags eerst zelf voetballen…

Wenen van Geluk LIVE! Personeel
Team TOBACCO

Het is, al met al, een prachtig programma geworden en dat merk je direct aan de kaartverkoop, die loopt gestaag, maar er zijn nog kaarten! Je kunt kiezen uit een VIP tafel, voor 6 personen waarbij je onbeperkt kan eten en drinken, maar we hebben ook een groepsarrangement, waarbij de zevende van de ploeg gratis naar binnen mag óf je kunt natuurlijk gewoon een losse kaart kopen. Die kosten slechts €14 en daarvoor heb je van zes tot twaalf een bomvol programma en verzorgen wij de snacks en hapjes. Je hoeft alleen maar af en toe een biertje te bestellen. Maar geloof me, dat is geen straf bij Team TOBACCO…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top