Top
Ajax fans Olympisch stadion

En wie niet springt…

Vanavond is het zover; de bekerkraker tussen Ajax en Feyenoord in de ArenA. Een prachtig affiche natuurlijk, want juist die bekerwedstrijden tegen Feyenoord waren altijd speciaal. Ik kan me een gelijkspel herinneren in de Meer, waar Cruijff aan de verkeerde kant stond en Peter Houtman een prachtige halve omhaal scoorde en later over die goal wel eens zei ‘dat ik niet alleen kon koppen, maar ik kon ‘m ook lekker op m’n schaats nemen’. Volgens mij miste Koeman een penalty, maar kwam Ajax toch nog gelijk, waardoor een replay in de Kuip nodig was.

En natuurlijk was het bekertreffen in het seizoen 1994-1995 historisch, Ajax miste kans op kans, verlenging en toen die rare Obiku die er voor zorgde dat het er toch een klein smetje lag op het -misschien wel- mooiste Ajax seizoen ook. Ik kan me ook nog een wedstrijd herinneren waar Mario Melchiot het Rotterdamse lot bezegelde met een heerlijke goal, om over die finale in twee delen maar te beginnen, wat een heerlijke inmaakpartij was dat!

Woensdag dus weer, het belooft een prachtige pot te worden, maar helaas is deze nu al overschaduwd door gedonder. Want toen vorige week werd besloten om voorlopig de Klassieker nog even zonder fans van de gasten te spelen sijpelde er uit het Rotterdamse een foto door waaruit bleek dat er daar tientallen, zo niet honderden, kaarten voor deze bekerwedstrijd zijn gekocht.

En dus heb je zomaar kans dat er overal in de ArenA Feyenoordfans zitten en dus zullen sommige Ajaxfans heel chizofreen om zich heen gaan turen om ze te spotten, zoals gisteren in Utrecht ook gebeurde. Daar werd een jongen aangevallen die niet juichte toen Utrecht scoorde…

Ik raad dus iedere bezoeker aan woensdag om mee te hossen en te springen met de Ajaxfans, want wie niet springt die is verdacht. Slecht ter been? Een hernia of gehandicapt? Ik zou maar niet gaan, want voor je het weet heb je een troep hongerige wolven met burberry petjes achter je aan.

De tijden dat er in de neutrale vakken gewoon fans van beide clubs door elkaar zaten en er hooguit wat zuigende en sarrende grappen over en weer gingen liggen helaas ver achter ons. Jammer, want mocht het woensdag mis gaan, dan zullen we echt nooit meer een Klassieker krijgen met uitsupporters, want ik kan me niet voorstellen dat de heren naast het kinderachtige gedoe laatst (zij zijn begonnen en het is niet eerlijk) ook met een pakket maatregelen zijn gekomen hoe ze zelf de spanning uit de lucht denken te krijgen.

Gaan de harde kernen zelf zorgen dat de pleinen voor het stadion rustig blijven als de trein van de bezoekers arriveert? Gaan ze zelf zorgen dat supporters die verbaal, of fysiek, over de scheef gaan tot de orde worden geroepen?

Of is dat de verantwoordelijkheid van de clubs en politie?

Dan voorzie ik weinig goeds…

Laten we hopen dat het woensdag een leuke wedstrijd wordt, met veel spanning en sensatie, dan kunnen we misschien allemaal naar het veld kijken en mocht er nou iemand zitten die niet springt, laat ‘m lekker zitten.

We willen toch een klassieker met alle fans, accepteer ze dan ook!

Reageer

reacties