Skip to content
Estadio da Luz

Estádio da Luz

Ajax speelt vandaag de Champions League wedstrijd tegen het roemruchte Sport Lisboa e Benfica, de grootste club van Portugal en één van de meest roemruchte voetbalclubs uit de Europese voetbalgeschiedenis. Het stadion van Benfica is al even vermaard: het Estadio da Luz dat speciaal voor het EK van 2004 opnieuw werd gebouwd en pal naast het voormalige stadion ligt dat in de staanplaats-jaren een kleine 120.000 toeschouwers kon herbergen.

In 2008 bezocht ik, samen met mijn dochter, het stadion voor een typische stadiontour, hoewel er wel wat speciale momenten waren. De mascotte van Benfica bijvoorbeeld is best eng in het echt en het tentoongestelde shirt waarin de Hongaarse international Miklós Fehér een hartstilstand kreeg en later overleed was behoorlijk indrukwekkend.

Retro Voetbalshirts BenficaKleedkamer

Estadio da Luz - LissabonUiteraard mochten we de kleedkamer zien, maar natuurlijk niet de Benfica kleedkamer, maar die van de bezoekende club. Daar poseerde Lois parmantig op de massagetafel en nam ze ook nog plaats onder de douche totdat haar nare vader het niet kon laten om op de knop te drukken en ze met een woest gil de doucheruimte uit rende en onze tour-guide mij een woeste blik mét een lichte grijns toewierp.

Achteraf wel mooi dat ze onder dezelfde douche heeft gestaan als de Ajacieden vanavond 🙂

Maar achteraf wel jammer dat ik niet een Benfica retro voetbalshirt heb gescoord…

Voor meer foto’s ga je naar de Estadio da Luz fotopagina.

Back To Top