Skip to content
Ajax uitshirt

Engelse droplul

Het is dinsdagavond, de dag na de kampioenschapskater die volgde op alweer een onvergetelijk feest. Het nieuws over een stel Groningers dat gedreigd heeft geen seizoenkaart bij de plaatselijke FC te kopen als er zondag een erehaag wordt gevormd voor de kampioen sijpelde al langs, maar kon me  niet echt boeien.

Het nieuws dat Ajax dan weer in een gloednieuw tenue zal spelen nam ik ook ter kennisgeving aan, want -zo is mijn ervaring- het kan altijd erger en de jeugd vindt het prachtig. Dat moeten wij ouwe lullen, met ons eeuwige ‘vroeger was alles beter, want we zijn Against Modern Football‘, dat maar accepteren.

En toen ik zojuist via Twitter deze foto van Siem de Jong met het nieuwe uitshirt zag langskomen was mijn eerste gedachte geeneens heel erg slecht. Het had namelijk nog veel erger gekund!

Lasogen

Maar naarmate ik er langer over nadenk begin ik me toch zorgen te maken. Want de ervaring leert dat Ajax een aantal uitwedstrijden niet met zwarte broeken mag spelen. Toevallig precies de toppers tegen PSV en Feyenoord bijvoorbeeld. Dan kiest men voor een contrasterend kleur broek, hetgeen ons afgelopen seizoen halve lasogen opleverde door de Tsjernobyl groene broeken waarvoor de ontwerpers van Adidas hebben gekozen.

Madeliefjes kicksenEn dus gaan we komend seizoen in een zwart shirt met anaal-roze accenten en dezelfde kleur broekjes en kousen… En om het dan af te maken dragen de spelers daar gifgroene, smurfenblauwe of signaalrode schoenen onder, al dan niet met schubben-, panter- of bloemetjesmotief.

Zwart en roze, de kleuren van een hele ouderwetse dropsoort. En dat is wat je daarmee doet; je loopt echt voor Engelse droplul!

Blij dat ik geen uitkaart heb…

Gelukkig kan ik altijd nog een Ajax retroshirt met rugnummer aan.

Dit bericht heeft 5 reacties

    1. Er loopt er hier eentje rond van 9 en die vindt het prachtig! Shirt is overigens niet zo heel erg, maar over broekjes, kousen en die schoenen maak ik me meer zorgen. Die schoenen vindt niemand mooi volgens mij.
      Nou ja, Falcao dan…

  1. Maar dan gisteren. ADO uit. Prachtig om daar met zwarte sokken te spelen. Zo mooi! Ik ben waarschijnlijk in de minderheid, maar ik vind het een mooie, krachtige combi. Die desastreuze jubileumwedstrijd bij het 100-jarig bestaan tegen Twente speelden ze in jaren 30 shirts in combi met zwarte sokken. Bril-jant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top