Skip to content
Kasper Dolberg

Hej Kasper Dolberg

Ongeveer een jaar geleden hadden mijn zwager Fredrik en ik het over voetbal, waar moet je het anders over hebben, en kwam Kasper Dolberg ter sprake. Mijn zwager komt uit Zweden, maar woont al jaren in Kopenhagen en vroeg zich af of er een ‘nieuwe Eriksen’ op komst was bij Ajax. Gelukkig had ik net de Denemarken special van Hard Gras uit, waarin Wiep Idzenga onder andere het nieuwe talent van Ajax beschreef en ik op basis van dit verhaal alleen al wist te voorspellen dat er een nieuwe topper op komst was, eentje met een ‘funny name, for Dutch people‘.

Hij had nog nooit van Dolberg gehoord en nam mijn gebazel niet echt serieus, we hadden al de nodige biertjes gedronken op de steiger van het familie eiland en hij schaarde mijn voorspelling ‘this one is going to be even better than Zlatan‘ tot het rijk der Carlsberg fabelen.

FC Kopenhagen – Ajax

Een maand of wat later appte ik Fredrik met het verheugende nieuws dat Ajax tegen FC Kopenhagen geloot had en ik weer terug zou keren naar het Sont. Uiteraard zorgde hij voor wedstrijdkaarten en zaten we op een koude avond in maart naast elkaar op de tribune van het Parken stadion. Na afloop van de wedstrijd was Frederik om, want hij begreep nu pas waarom Ajax dit talent al had ingelijfd voordat hij in Denemarken was doorgebroken:

Wow, that guy is really strong and dangerous! Great goal, too bad the second one was disalowed.’

En zo haalde ik alsnog mijn gelijk en vertelde met geuren en kleuren over andere wapenfeiten, zoals het magistrale stiftje in de Kuip en de wereldgoal in de ArenA tegen NEC. Om het helemaal af te maken besloot ik mijn verhaal met de opmerking dat als Ajax deze Deen nog een jaar of wat in Amsterdam kon houden hij écht de nieuwe Zlatan zou zijn. Mijn zwager keek een stuk minder spottend dit keer.

Inmiddels is het alweer juli en draait de transfermolen op volle toeren, maar heeft Edwin van der Sar te kennen gegeven dat de deur wat hem betreft op slot gaat. Ajax gaat geen spelers meer verkopen en dus blijft Dolberg in Amsterdam, iets dat hij zelf ook het liefste doet, zo zei hij eerder deze week.

En dat terwijl hij best een punt van kritiek kan hebben op Ajax, Amsterdam en vooral de fans. Want waar spelers als Donny van de Beek en David Neres al in hun eerste wedstrijden werden toegezongen door de fans, daar blijft het voor Dolberg stil.

Natuurlijk wordt hij inmiddels toegejuicht en is iedereen blij, maar waarom de heren van de F-Side-Vak410-combinatie nog steeds geen speciale supportersong voor onze topspits hebben bedacht is me een raadsel. Is het zijn onderkoelde houding? Of een gebrek aan creativiteit onder de songwriters?

Hej Kasper Dolberg

Ik heb zelf een suggestie gedaan aan de heren, want dat lied van Pippi Langkous leek me ideaal: ‘Hej Kesper Dol-berg, falderie, faldera, faldehopsasa’. Maar het werd toch afgekeurd. Niet vanwege het detail dat Pippi Zweeds is en Dolberg Deens, maar vanwege het feit dat dit lied al door andere supportersgroepen wordt gebruikt en dus niet origineel genoeg is…

Alsof de Ajaxfans altijd de originaliteitsprijs winnen met hun liedjes.

En dus doe ik hier een dringende oproep aan alle creatieve liedjes- en tekstschrijvers om de heren Ajaxfans een handje te helpen. Want dat onze beste spits sinds Zlatan niet fatsoenlijk wordt toegezongen door zijn eigen fans is natuurlijk een grof schandaal.

(het kunstwerk is natuurlijk van Kamp Seedorf, die boys hebben Dolberg inmiddels wél de juiste eer bewezen door hem te vereeuwigen op een stuk beton naast het stadion…)

Update: Dolberg is aan het begin van seizoen 2019-2020 vertrokken naar OGC Nice, het was achteraf dus maar goed dat de F-Side niet de moeite heeft genomen om een liedje voor de Deense spits te bedenken. Hij kwam altijd al wat stug over en werd nooit echt populair bij de Ajaxsupporters. Dat is jammer, want zowel in Frankrijk als bij het Deense nationale team scoort hij regelmatig en laat hij zijn echte klasse zien.

Een typische Ajaxspits die nooit een echte Ajacied werd.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. […] Kasper Dolberg was natuurlijk dolblij met zijn doelpunt, net ingevallen en direct scoren. Net als hij dat een jaar eerder deed. Maar het gedrag van David Neres is vooral opvallend te noemen. Hij gaf een onmogelijke bal nog voor en loopt weg met een hoofd waar ze in het Feyenoord stadion woest worden: de hautaine, hooghartige Amsterdamse arrogantie druipt er van af 🙂 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top