Skip to content
Rodney Rijsdijk - Kroegkronieken

Kroegkronieken

Het idee ontstond, zoals zoveel goede ideeën, spontaan en aan de bar. Mijn gabber Rodney stond aan de verkeerde kant, ik zat op een barkruk aan de goede toen ik me verwonderde over een vaste klant in café Bax die met twee verschillende brillen over elkaar de krant zat te lezen.

Rodney kende hem natuurlijk en wist me een hele rits anekdotes over hem te melden, waarop ik bedacht dat hij dit soort verhalen tot stukkies op z’n site moest maken. En zo geschiedde, de nieuwe rubriek Kroegkronieken was geboren.

Brouwerij ’t IJ

Het is inmiddels maanden later en voor me ligt het boek, want Rod heeft besloten om z’n verhalen te bundelen en aan de man te brengen. Uiteraard vroeg hij mij om de cover te ontwerpen en bij gebrek aan fotomateriaal een paar actiefoto’s te maken terwijl hij aan het werk was achter de bar van Brouwerij ’t IJ. Dat laatste was bepaald niet eenvoudig, want het wemelt daar van de mensen en Rodney had nauwelijks tijd om te poseren.

Maar het resultaat mag er zijn, een lekkere cheesy, ietwat groezelige actiefoto. Past prima bij de geschetste sfeer in menig verhaal in het boek!

Dat boek is overigens een absolute aanrader en dat zeg ik niet omdat hij m’n gabber is! Je kunt het bestellen op de site van Bol.com.

Doen hoor!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top