Skip to content
Hard gras 127 Ajax-Spurs

Hard gras 127: Ajax-Spurs

“We waren onthutst Marcel, echt helemaal verbijsterd toen die 2-3 viel. We hebben de tv uitgezet en zonder iets te zeggen naar bed gegaan. De laatste keer dat we dat deden was toen Trump tot president werd gekozen, Ajax-Spurs was minstens zo schokkend.”

Met die woorden begroette mijn Zweedse zwager me toen ik vorige week arriveerde op Småland airport, in de buurt van het Zweedse Växjö. Uiteraard leefde het grootste deel van Europa mee met Ajax en was het overgrote deel voor Ajax toen de wonderploeg van Erik ten Hag furore maakte in het Champions League seizoen 2018-2019. De deceptie van de desastreus geëindigde halve finale tegen Tottenham Hotspur galmt nog na en was voor de redactie van Hard gras zelfs aanleiding om zo’n beetje de gehele 127e editie van dit vermaarde voetbaltijdschrift voor lezers terug te blikken op deze wedstrijd en alle gebeurtenissen die hiertoe hebben geleid.

Zo heeft Julien Althuisius een wedstrijdverslag vanuit het Portugese Ericeira, terwijl Daan Heerma van Voss de wedstrijd in een obscure Schotse pub zag. Sam Planting schreef een prachtig verhaal met veertien markante momenten die er voor hebben gezorgd dat Ajax zo succesvol was en Zeger van Herwaarden geeft ons een inkijkje in de het spitsenaanbod dat vanuit de Toekomst aan de poort rammelt, of dat -al dan niet succesvol- heeft gedaan.

Uiteraard staan er ook andere verhalen in deze Hard gras, zo vertelt Mark van den Heuvel over de voetbaljaren van wielrenner Dylan Groenewegen én eindigt het blad traditioneel met de rubriek lezerspost waarin ik mijn debuut heb gemaakt.

Ajax-Spurs

De redactie van Hard gras deed een oproep aan de lezers om in 250 woorden hun gevoel en herinnering te beschrijven van Ajax-Spurs en uit de vele inzendingen is die van mij geplaatst. Mijn bijdrage gaat over mijn tijd in het OLVG terwijl het Champions League seizoen zich ontvouwde:

Tijdens AEK-uit lag ik daar in coma, Bayern-thuis zag ik vanuit mijn ziekenhuisbed en Ajax-Juve moest ik aan me voorbij laten gaan omdat ik na mijn hartoperatie nog te zwak was om naar de ArenA af te reizen.

Hard gras 127

Hoe het afloopt kan en wil ik niet verklappen, koop Hard gras maar gewoon of, beter nog, neem een abonnement. Het is absoluut de moeite als je van voetbal en lezen houdt. Wil je deze editie kopen, ga dan naar de betere boek- of tijdschrifthandel of bestel Hard gras 127 online.

Dit bericht heeft 4 reacties

    1. En dan te bedenken dat ‘Hard gras 127’ helemaal niet de beoogde titel van mijn stuk was. De redactie vroeg om het in te sturen onder vermelding van Hard gras 127 en aangezien ik de bedoelde titel vergeten was mee te sturen hebben ze dat maar als titel gebruikt.

      Ik heb ze nog een mail gestuurd met de titel die ik er wel boven wilde hebben, maar die is blijkbaar niet aangekomen of is in het correctieproces verloren gegaan. Mijn bedoelde titel?

      ‘Relativeren kun je leren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top