Skip to content
Café Thuys

Perfecte storm

Hoor de wind waait door de bomen is vandaag wel heel letterlijk genomen door de gigantische storm die over de stad heeft geraasd. Er zijn tientallen bomen omgewaaid, waarvan zelfs eentje op een woonboot. Die peperdure opblaashal op De Toekomst is niet meer en zelfs het dak van het Scheepvaartmuseum schijnt er af te liggen.

Helaas zijn er ook enkele slachtoffers gevallen, maar er is ook goed nieuws! De gigantische boom op de hoek van de De Clercqstraat en de Tweede Kostverlorenkade is geveld!

Café Thuys

Die boom staat precies voor één van mijn favoriete kroegen: Thuys. Het café waar ik letterlijk een paar voetstappen vandaan woon en een heerlijk terras heeft dat – tot ieders frustratie – steeds minder zonnig werd naarmate die boom groter werd. De vogelpopulatie die de boom als huis gebruikte maakte het terrasbezoek er ook niet leuker op: een lekkere Weizenbier met een straal vogelpoep is nou niet echt aantrekkelijk. Zelfs niet als de zon schijnt.
Vorige week hadden we het er toevallig nog over: wat zouden de gevolgen zijn als deze buitenproportionele boom tegen de pui zou vallen? Dat is vandaag gelukkig niet gebeurd en ook de voorbijrijdende tram 13 werd niet geraakt.
De schade is weliswaar aanzienlijk, maar egoïstisch als ik ben verheug ik me nu al op vele extra zonuren de komende weken, maanden en misschien wel jaren!

Rene van der Gijp helmMijn favoriete stormverhaal gaat terug naar januari 1990 toen er een soortgelijke storm over het land raaste. Het was toen vooral Rotterdam waar een behoorlijke schade was, want daar waaide het dak van de voormalige Schietribune van het Spangen stadion weg. Het NOS journaal stuurde er een cameraploeg naar toe die het verwrongen metaal filmde. In de reportage werd vervolgens ook verteld dat de training van Sparta die dag niet door ging, hoewel er één speler was die zich toch naar buiten waagde. René van der Gijp liep daar in z’n eentje rondjes op het veld te rennen, gekleed in een regenjas een brommerhelm op z’n hoofd. Toen Gijpie bij de camera kwam werd hem gevraagd naar de reden van zijn training: “Nou kijk, er werd op de radio gezegd dat er rukwinden zouden komen. Nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen natuurlijk!”

En het NOS journaal zond dit item gewoon uit… Echt waar! 🙂

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top