Skip to content
Ajax-Panathinaikos 1971

Ajax retro shirt met rugnummer

Gogme United in Ajax retroshirt met rugnummer 7Een Ajax retro shirt met rugnummer mag natuurlijk niet ontbreken in mijn voetbalshirtjes collectie en aangezien Ajax ze zelf niet (meer) verkoopt moest ik even speuren op het web en kwam zo uit bij The Old Fashioned Football Shirt, of TOFFS. Dit bedrijf uit Gateshead, waar ook Paul Gascoigne vandaan komt, bestaat al sinds 1990 en maakt zo’n beetje alle voetbalshirts uit Engeland, Europa en de rest van de wereld na.

Van die mooie katoenen shirts uit lang vervlogen tijden, maar inmiddels ook uit recentere decennia. Ik heb er zelf al een hele stapel van liggen, het Roma shirt met Barilla reclame, een ouderwets Inter shirt met van die vetertjes in de hals, een uit- en thuisshirt van Spurs, West Ham, Fluminense, Brazilië, Fiorentina, noem maar op.

Rugnummer

Alle shirts van TOFFS zij verkrijgbaar met een rugnummer naar keuze, dat naaien ze voor je op het shirt en daarmee heb je een wel heel speciaal shirt in handen; een ouderwets retro shirt van zware kwaliteit met een opgenaaid rugnummer, alsof het zo uit een vergeten opbergkast in de diepste spelonken van het stadion is opgedoken.

Ajax shirt

TOFFS heeft ook een aantel Ajax shirts in de collectie, eentje uit de jaren ’70, zonder poespas en gedoe, maar mét rugnummer 14 of een ander nummer naar keuze. Het shirt dus dat Ajax onder andere droeg in de Europa Cup finale van 1971 op Wembley tegen Panathinaikos. Het shirt kost, inclusief verzendkosten, nog geen 50 pond en die staat tegenwoordig historisch laag, dus wat let je? Scoor nu een Ajax 1971 shirt en laat er je favoriete rugnummer op naaien.

Rugnummers waren in die tijd overigens niet voorbehouden aan een bepaalde speler, hoewel Cruijff natuurlijk altijd 14 had, maar in principe hoorde een rugnummer bij de positie in het veld. Toch kun je bepaalde rugnummers wel koppelen aan een speler, zo had Sjakie Swart altijd 8, Johan Neeskens 7, Vasovic 2, Suurbier 3, Hulshoff 4, Krol 5, Rijnders 6, Gerrie Mühren 9, Dick van Dijk 10 en Piet Keizer 11.

Koop hier je TOFFS Ajax shirt uit 1970-1973.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top