Skip to content
Wamberto Tour bij VI-TV

Andy Warhol minuten

Het was Andy Warhol die zei dat iedereen 15 minuten beroemd zou zijn. Een kwartiertje dus, iets om zuinig op te zijn. Maar toch heb ik vorige week ingestemd om mee te werken aan een item voor VI-TV, waarin de Blogbroeders van het eerste uur mochten vertellen over onze WambertoTour van 2012. Het evenement waarin een aantal bloggers van onder andere Voetblah, In de Hekken en Kent u deze nog? per trein en auto naar het nietige Vlaamse dorpje Heikant togen om daar een wedstrijd te gaan bekijken van de lokale FC, met als absolute sterspeler Wamberto.

Het werd een dag om nooit te vergeten, vol mooie verhalen, een hoop pintjes, een gastvrij onthaal en een prachtige ontmoeting met de koning van de bekerfinale van 2001 tussen Ajax en FC Utrecht. Grensrechter Kloeg, weet je nog?

Koert Westerman

Gelukkig had de redactie van VI-TV hier ook lucht van gekregen en stuurden ze Koert Westerman naar de kantine van DvvA, waarin we een gezellig gesprek hadden over deze gebeurtenis.

En dus was ik gisteren in beeld tijdens een de uitzending van een programma waar ik normaliter met een grote boog omheen loop, een praatprogramma vol platte humor, dom gezeik en waarin het afbranden van mensen belangrijker is dan een goed gesprek. Het ergste vind ik wel de teneur dat een hoop mensen op de verschillende supportersfora en -sites die Derksen gewoon klakkeloos napraten en op dezelfde manier met gestrekt been hun mening ventileren en soms zelfs de eigen spelers afbranden. Johan Derksen-klonen noemde ik ze al eens.

Maar goed, dit interview moesten we doen natuurlijk. Als was het alleen maar om te laten zien dat voetbal ook leuk kan zijn en de FC Blogbroeders een club is die sindsdien al menig interessant ‘cult-voetbal evenement’ heeft georganiseerd.

We werden ook uitgenodigd om tijdens de live uitzending van VI-TV in de studio te komen zitten, maar dat aanbod heb ik beleefd geweigerd. Dat zou pas echt zonde van m’n Andy Warhol minuten zijn!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top