skip to Main Content
Battersea Power Stadium

Battersea Power Stadium

Battersea Power Station - Pink FloydHet is vandaag Cupfinal day, Liverpool tegen Chelsea, voor mij een lastige keuze om een favoriet te kiezen want met beide clubs heb ik weinig. De ene was ooit succesvol, maar is mede doordat Dirk Kuyt er speelt niet echt ‘mijn’ club. De ander was ooit een typische Londense cockneyclub, maar werd de verpersoonlijking van misplaatste poenerigheid.

Ze werden zelfs Chelski genoemd nadat de Russische oligarch Abramovitsj de club in 2003 overnam en er een astronomisch bedrag voor over had om alles te winnen wat er te winnen valt. Gelukkig was daar Edwin van de Sar die er persoonlijk voor zorgde dat de Champions League niet gewonnen werd in 2008, maar wie weet lukt het dit jaar.

Maar terug naar de Cup Final in het vernieuwde Wembley stadium, dat nog steeds groot en imposant is, maar het is niet zo’n legendarisch landmark als het oude stadion. De tragiek van het moderne voetbal, want ook in Engeland schieten de multifunctionele stadion als paddestoelen uit de grond. Allemaal even gebruiksvriendelijk, toegerust op VIP’s, restaurants, skyboxen, ruime stoelen, gesloten TV circuits en ga zo maar door. Van binnen mooi, van buiten vaak een gedrocht van beton met een aantal hotels en shoppingmalls er om heen.

En toen las ik het bericht over de nieuwe stadionplannen van Chelsea; de club heeft een bod uitgebracht op het majestueuze Battersea Power Station aan de Theems. Het gigantische gebouw dat ooit dienst deed als kolencentrale, maar sinds 1983 buiten gebruik is. De club heeft een architectenbureau in de arm genomen en wil de centrale zoveel mogelijk intact laten en er een stadion in bouwen voor 60.000 toeschouwers. Dat stadion zal natuurlijk weer voorzien worden van alle luxe en gemak, maar het plan is geniaal.

Of het bod van Chelsea gehonoreerd wordt is nog lang niet bekend en het is ook niet gezegd dat de club sowieso Stamford Bridge gaat verlaten, maar mocht het plan doorgaan dan is dit één van de meest inventieve en spectaculaire ooit! Nu alleen hopen dat het stadion ook een mooie naam krijgt en dus niet gesponsord wordt door een of andere vage energiemaatschappij.

Ik ben vandaag voor The Blues!

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Battersea Stadium, ik zie het wel gebeuren. Leuke column, ben het eens met de strekking. Helaas heb je weinig inkomsten van nostalgie, en voor een hogere omzet heb je nou eenmaal een modern stadion nodig. Dit is inderdaad een erg creatieve oplossing, als ze nou ook nog fatsoenlijk voetbal gaat spelen wordt het helemaal leuk!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
%d bloggers liken dit: