skip to Main Content
Wembley

Wembley

Glorious WembleyHet is slechts een vriendschappelijke interland, maar toch is het wel speciaal Wembley Stadium! Allereerst de plek waar Ajax de eerste Europa Cup won, maar zeker ook de plek waar het Nederlands elftal een paar heroïsche wedstrijden heeft gespeeld. Vet verlopen op het EK1996, maar danzij een late goal van Kluivert toch nog door, volledig verrassend gewonnen in 1977 (dacht ik) door Jantje Peters. Namen die ik vandaag al weer langs zag komen op Twitter.

Maar het was vooral ook het stadion waar Dennis Bergkamp een prachtige goal scoorde. Je moet het filmpje hieronder maar eens bekijken, sowieso cult, want Rinus Michels legt uit wat er allemaal gebeurt. De wedstrijd ging ergens om, kwalificatie voor het WK1994 in de USA, Nederland kwam 2-0 achter, maar toen kwam daar die steekbal van Wouters op Bergkamp. Hij rent er achteraan, kijkt even heel snel waar de keeper staat, en lepelt de bal in één beweging over hem heen. Zoals Cruijff wel eens zei, het lijkt zo simpel, maar het is o zo moeilijk.

Mocht je er geen genoeg van krijgen, check dan ook deze documentaire van Studio Sport, daarin komt de goal ook langs. Maar kun je zien dat hij de dag ervoor op de training ook al zo’n schitterende goal scoorde.

Ik las een tweet van WIllem Vissers, die het had over een prachtig diagonaal schot van Klaas-Jan Huntelaar gisteren op de training…

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: