Skip to content
Glorious Wembley

Wembley

Wembley stadium is natuurlijk gewijde voetbalgrond, het stadion waarover zoveel te vertellen en te lezen valt. Zoals het boekverslag dat ik schreef op In de Hekken over het boek Glorious Wembley.

Het stadion is de plek waar Ajax de eerste Europacup won, maar zeker ook de plek waar het Nederlands elftal een paar heroïsche wedstrijden heeft gespeeld.

Dennis Bergkamp

Eén daarvan was die waarin Dennis Bergkamp een prachtige goal scoorde. Je moet het filmpje hieronder maar eens bekijken, sowieso cult, want Rinus Michels legt uit wat er allemaal gebeurt. De wedstrijd ging ergens om, kwalificatie voor het WK1994 in de USA, Nederland kwam 2-0 achter, maar toen kwam daar die steekbal van Wouters op Bergkamp. Hij rent er achteraan, kijkt even heel snel waar de keeper staat, en lepelt de bal in één beweging over hem heen. Zoals Cruijff wel eens zei, het lijkt zo simpel, maar het is o zo moeilijk.

Mocht je er geen genoeg van krijgen, check dan ook deze documentaire van Studio Sport, daarin komt de goal ook langs. Maar kun je ook zien dat hij de dag ervoor op de training ook al zo’n schitterende goal scoorde…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top