Skip to content
Gogme Fiets Fund

Gogme Fiets Fund

Gogme United SpartaDeze foto is een week of wat geleden gemaakt. Ik had die stoere Sparta Pick-Up fiets toen nog en was er zielsgelukkig mee. Ik heb er ruim zes jaar mee gedaan, maar afgelopen dinsdag ging het mis; ik moest een paar zaken afronden, deadlines halen, boodschappen doen, kind ophalen en dat allemaal binnen een half uur…

Volledig gestrest gooide ik mijn trouwe tweewieler tegen de muur van de supermarkt, haalde de boodschappentas uit mijn fietstas, deed de lampen uit en haastte me naar binnen om na een luttele tien minuten met de boodschappen weer buiten te komen en tot de ontdekking te komen dat mijn fiets er niet meer stond; ik had met mijn versufte kop de fietssleutels er in laten zitten en één of andere graftak heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om er op te springen en weg te racen…

Mijn wereld stortte in, want ik was helemaal verknocht aan dat ding, had ‘m onlangs nog helemaal op laten knappen, nieuwe verzekering afgesloten, want ik kan eenvoudigweg niet zonder fiets! Even naar een klant, naar de drukker, naar de kroeg, naar Ajax, naar een opdracht in Zuidoost, een overleg in Noord; het is niet te doen met het Gemeente Vertragings Bedrijf!

De volgende ochtend was ik nog steeds ten einde raad, want als eenvoudig zzp’er groeit het geld me niet op de rug en moest ik een oplossing bedenken. Een Maxima Mini Krediet? Een te kleine fiets lenen? Een eigen AFAC starten? Een Witte Fietsen Plan? Het is allemaal aardig, maar niet goed genoeg.

En toen bedacht ik me dat we allemaal in crisis leven en we steeds meer in een wereld van delen komen, een wereld van nieuwe mogelijkheden waar de meest creatieve ideeën tot uiting komen. Delen is het nieuwe bezitten.

Gogme Fiets Fund

En toen bedacht ik het Gogme Fiets Fund, een kleinschalig Crowd funding project dat totaal en volledig mezelf ten goede komt. Want met een dikke 800 Facebook ‘vrienden’ en meer dan 1000 Twitter ‘likers’ zou het mogelijk moeten zijn om het geld voor een nieuwe fiets bij elkaar te schrapen?

Ik heb eens wat rondgekeken en ben tot de conclusie gekomen dat ik 600 euro nodig heb voor een nieuwe fiets, met alle gemakken als spatborden, slot, verlichting, versnellingen en verzekering er op- en er aan. Dus een snelle rekensom leert dat als ALLE 1800 mensen die ik via de Social Media ‘ken’ een bijdrage zouden doen, ik met een bijdrage van 33 cent uit de kosten ben!

Maar laten we eerlijk zijn, ik ken natuurlijk niet iedereen persoonlijk met wie ik Facebook of Twitter vriend ben, zeker de Twitter volgers zijn vaak totale vreemden voor me. En ik voor hen.

Laten we zeggen dat ik de helft ken, waarvan weer de helft bereid is om een kleine duit in het zakje te doen, dan kom ik op 450 mensen die allemaal € 1,33 moeten doneren om mij weer lachend rond te zien fietsen. Dat is toch geen geld?

Misschien moeten we het afronden op twee euro, dan zijn de minder draagkrachtigen onder die 450 ook uit de brand en komt mijn Gogme Fiets Fund echt uit!

‘En wat krijg ik daar voor terug’ hoor ik je nu denken. Nou, dat is inderdaad een goede vraag, want ik kan iedereen wel een blikje Best Bier komen brengen op m’n nieuwe fiets, maar dat is misschien niet handig. Nee, ik ga het volgende doen;

Alle donateurs, of funders, komen met hun naam of toenaam (wat je wil) op het frame van de nieuwe fiets! Je zult dus voor altijd met me mee fietsen door het prachtige Mokum en misschien zelfs wel er buiten! En natuurlijk krijg je ook een eervolle vermelding op mijn website 🙂

Dat is toch een mooie deal?

En als ik ooit iets terug kan doen….

Bedankt en de mazzel!

Marcel

Dit bericht heeft 11 reacties

  1. Staat erop…Verwacht wel een Amsterdamse borrel mocht het benodigde bedrag overschreden worden. Laten we zeggen zo rond het kampioenschap..

  2. Ik heb geen idee wie je bent, maar je hebt wel lef. En als Rodney je site deelt ben je vast trustworthy ;).

    Ik gun jou je nieuwe fiets. Het is maar een kleine donatie, maar je bent weer een paar euro dichter bij je nieuwe stalen ros!

    Ik ben benieuwd naar de foto’s!

    Groetjes, Jill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top