skip to Main Content
Gogme Fiets Fund

Gogme Fiets Fund

Gogme United SpartaEnglish translation below

Deze foto is een week of wat geleden gemaakt. Ik had die stoere Sparta Pick-Up fiets toen nog en was er zielsgelukkig mee. Ik heb er ruim zes jaar mee gedaan, maar afgelopen dinsdag ging het mis; ik moest een paar zaken afronden, deadlines halen, boodschappen doen, kind ophalen en dat allemaal binnen een half uur…

Volledig gestrest gooide ik m’n trouwe tegen de muur van de supermarkt, haalde de boodschappentas uit m’n fietstas, deed de lampen uit en haastte me naar binnen om na een luttele tien minuten met de boodschappen weer buiten te komen en tot de ontdekking te komen dat m’n trouwe Mokum-Cruiser er niet meer stond; ik had met m’n versufte kop de fietssleutels er in laten zitten en één of andere graftak heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om er op te springen en weg te racen…

Mijn wereld stortte in, want ik was helemaal verknocht aan dat ding, had ‘m onlangs nog helemaal op laten knappen, nieuwe verzekering afgesloten, want ik kan eenvoudigweg niet zonder fiets! Even naar een klant, naar de drukker, naar de kroeg, naar Ajax, naar een opdracht in Zuidoost, een overleg in Noord; het is niet te doen met het Gemeente VertraginsBedrijf!

De volgende ochtend was ik nog steeds ten einde raad, want als eenvoudig ZZP-er groeit het geld me niet op de rug en moest ik een oplossing bedenken. Een Maxima Mini Krediet? Een te kleine fiets lenen? Een eigen AFAC starten? Een Witte Fietsen Plan? Het is allemaal aardig, maar niet goed genoeg.

En toen bedacht ik me dat we allemaal in crisis leven en we steeds meer in een wereld van delen komen, een wereld van nieuwe mogelijkheden waar de meest creatieve ideeën tot uiting komen. Delen is het nieuwe bezitten.

En toen bedacht ik het Gogme Fiets Fund, een kleinschalig Crowd funding project dat totaal en volledig mezelf ten goede komt. Want met een dikke 800 Facebook ‘vrienden’ en meer dan 1000 Twitter ‘likers’ zou het mogelijk moeten zijn om het geld voor een nieuwe fiets bij elkaar te schrapen?

Ik heb eens wat rondgekeken en ben tot de conclusie gekomen dat ik 600 euro nodig heb voor een nieuwe fiets, met alle gemakken als spatborden, slot, verlichting, versnellingen en verzekering er op- en er aan. Dus een snelle rekensom leert dat als ALLE 1800 mensen die ik via de Social Media ‘ken’ een bijdrage zouden doen, ik met een bijdrage van 33 cent uit de kosten ben!

Maar laten we eerlijk zijn, ik ken natuurlijk niet iedereen persoonlijk met wie ik Facebook of Twitter vriend ben, zeker de Twitter volgers zijn vaak totale vreemden voor me. En ik voor hen.

Laten we zeggen dat ik de helft ken, waarvan weer de helft bereid is om een kleine duit in het zakje te doen, dan kom ik op 450 mensen die allemaal € 1,33 moeten doneren om mij weer lachend rond te zien fietsen. Dat is toch geen geld?

Misschien moeten we het afronden op twee euro, dan zijn de minder draagkrachtigen onder die 450 ook uit de brand en komt mijn Gogme Fiets Fund echt uit!

‘En wat krijg ik daar voor terug’ hoor ik je nu denken. Nou, dat is inderdaad een goede vraag, want ik kan iedereen wel een blikje Best Bier komen brengen op m’n nieuwe fiets, maar dat is misschien niet handig. Nee, ik ga het volgende doen;

Alle donateurs, of funders, komen met hun naam of toenaam (wat je wil) op het frame van de nieuwe fiets! Je zult dus voor altijd met me mee fietsen door het prachtige Mokum en misschien zelfs wel er buiten! En natuurlijk krijg je ook een eervolle vermelding op mijn website 🙂

Dat is toch een mooie deal?

Wat je moet doen is het volgende; maak het bedrag van ongeveer € 2,- over op rekeningnummer 5632568 (NL35INGB0005632568) t.n.v. MC Stephan te Amsterdam en zet in de omschrijving de naam waarmee je op mijn fiets wil komen.

Je kunt hier en op Facebook en Twitter zien wat de tussenstand is.

En als ik ooit iets terug kan doen….

Bedankt en de mazzel!

Marcel

For all my non-Dutch friends:
In short, my bycicle was stolen earlier this week and now I’m desperate without one. Since I just started up my Freelance business I don’t have sufficient funds to buy myself a new one right now, so I decided to start a private Crowd Funding project to raise the money.

In short the math tells me that if a certain part of my friends on Social Media and in real life donate about € 2 each I will have enough to buy a new one! As a return favour I’ll make sure that all funders will get their names printed on my new bike, so you will be with me while I ride my bycicle through Amsterdam and beyond!

You can donate the amount of (about) 2 euros to my bank account: NL35INGB0005632568, the BIC for my bank is: INGBNL2A. Or you can use Paypal: info@gogme.nl

Thanks a lot for your effort!

Marcel

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Gestort! Hoop dat t lukt!! Ik ben anders wel bereid nog wat meer te storten hoor! Cheerz!!

 2. Staat erop…Verwacht wel een Amsterdamse borrel mocht het benodigde bedrag overschreden worden. Laten we zeggen zo rond het kampioenschap..

 3. He ouwe!!

  goeie actie! Tuurlijk gun ik je een nieuwe ros! Als je nog ergens een plekkie hebt op het frame, let me know!! Hoe ga je dat doen trouwens?… Stickers?

  Gr Remko

  1. Transparante stickers is de beste optie denk ik. En dan zorgen dat ze extra lang meegaan in weer en wind. 🙂 Bedankt voor je bijdrage 🙂

 4. Ik heb geen idee wie je bent, maar je hebt wel lef. En als Rodney je site deelt ben je vast trustworthy ;).

  Ik gun jou je nieuwe fiets. Het is maar een kleine donatie, maar je bent weer een paar euro dichter bij je nieuwe stalen ros!

  Ik ben benieuwd naar de foto’s!

  Groetjes, Jill

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
%d bloggers liken dit: