skip to Main Content
Shirt David Endt

Shirt David Endt

In de tijd dat we bezig waren met het boek Wenen van Geluk ben ik een paar keer thuis geweest bij David Endt, die me toen en passant ook een deel van zijn unieke voetbalshirtjes collectie liet zien, ik gaf hem toen al de suggestie om die collectie eens te fotograferen en voorzien van de verhalen achter die shirts. En nu is het zover, want het boek Shirt is verschenen.

David Endt is inmiddels werkzaam voor het Sportmanagement bureau Atlanta en is het boek als relatiegeschenk geproduceerd in samenwerking met het Parool. Gelukkig was David onze gesprekken over dit idee niet vergeten en stond hij vanmorgen voor de deur om mij een uniek, want gesigneerd, exemplaar te overhandigen. Ik heb het inmiddels vluchtig doorgebladerd en al een paar verhalen gelezen. Van die schitterend geschreven verhalen waar David Endt zo bekend om staat; de liefde voor het voetbal en de passie voor die unieke shirts druipen er af.

Shirt

Het boek Shirt is schitterend opgemaakt en bevat 55 verschillende voetbalshirts met daarbij een kroniek over de herkomst van het shirt. Zo verhaalt David hoe hij aan zijn eerste wedstrijdgedragen shirt kwam, het Milanshirt van linksachter Aldo Maldera. Het werd hem door Pim van Dord in handen gedrukt na afloop van de Europese Supercupwedstrijd tussen Milan en Ajax in 1974.

En zo schotelt hij ons 55 vertellingen voor over shirts van spelers van Altobelli tot Zignoni en van Arveladze tot Van Basten. David vertelde me net dat hij nog veel meer shirts had en dat het maken van een selectie van 55 al bijna onmogelijk was. Het is dus wachten op een tweede deel.

Maldera

Verkrijgbaarheid

Het boek is dus niet te koop in de winkel, want werd exclusief voor de relaties van Atlanta Sportmanagement geproduceerd, maar eerder deze week liet Parool hoofdredacteur Ronald Ockhuyzen al doorschemeren dat het heel misschien toch wel in productie kan gaan als er voldoende belangstelling voor blijkt te zijn. Wil je het dus ook hebben? Dan is het misschien een idee om een tweet te sturen naar het Twitter account van Ockhuyzen, dan wordt het misschien alsnog verkrijgbaar via het Parool.

Ik ben in ieder geval blij dat ik er reeds eentje heb weten te bemachtigen. Dank je wel Davey!

Om je een idee te geven (en je nog lekkerder te maken) publiceer ik een paar shirts die in het boek staan:

Boninsegna

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageer op dit verhaal

Back To Top
%d bloggers liken dit: