Skip to content
Foodhallen Amsterdam West

Foodhallen

Omdat ik vannacht buiten de Ring verbleef arriveerde ik vanmorgen met de trein weer op Amsterdam Centraal, waar ik de tram pakte naar de Overtoom omdat ik een afspraak had in het Vondelpark bij het Groot Melkhuis. Na afloop van deze afspraak zat er weinig anders op dan lopend naar huis te gaan, maar dat was prima, want het regende niet en gaf me gelegenheid om onderweg gelijk wat spullen voor de lunch te halen.

Uiteraard liep ik, na het boodschappen doen, nog even De Hallen in via de ingang Tollensstraat. Dit prachtige complex was alweer een stuk verder, de filmhallen waren klaar zag ik en ook een deel van de foodhallen waren net open gegaan. Wat ziet dat er leuk uit zeg! Grote bar in het midden, mooie houten tafels en er omheen allerhande leuke eetwinkeltjes met een keur aan lekkernijen.

Foodhallen

Officieel gaat dit deel van De Hallen pas over een week open, maar zo te zien waren er een hoop ondernemers die alvast aan het proefdraaien zijn en niet langer kunnen wachten tot iedereen klaar is. Een mooi stukje ondernemerschap dat we zeker gaan belonen de komende dagen, want wat had ik een spijt dat ik mijn boodschappen al gedaan had.

En wat fijn dat je nu binnendoor via de Hanny Dankbaar passage op het Bellamyplein kan komen, want om de Hallen heen is toch best onhandig, tenzij je nog op de Ten Katemarkt wil zijn natuurlijk….

Het is allemaal een stuk kleinschaliger en minder grotesk en hip als de Markthal in Rotterdam, maar ik ben er superblij mee! En ik weet zeker dat The Guardian dit complex zeker niet als het Comic Sans van de Architectuur zal noemen…

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top