Skip to content
West Ham United shirts

Het West Ham United shirt is weer helemaal retro

Het roemruchte West Ham United FC bestaat dit jaar 125 jaar en dat wordt gevierd met een nieuw shirt dat wel heel erg retro is.

West Ham United

De club werd in 1895 opgericht als de Thames Ironworks FC een club van ijzerbewerkers en scheepbouwers die hun team in 1901 verder zagen gaan als West Ham United, dat van 1905 tot 2016 op Boleyn Ground, ook wel bekend als Upton Park, speelde. De Hammers behoorden nooit tot de top van Engeland en pendelden vaak tussen de vier hoogste Football leagues, maar ze spelen nu al weer jaren in de Premier League. De FA Cup werd drie keer gewonnen en tweemaal werd in het seizoen erna de finale van de Europacup voor bekerwinnaars gehaald, die in 1965 zelfs werd gewonnen.

The Academy of Football

Waar de Irons vooral om bekend zijn is het grote aantal topspelers die bij West Ham speelden aan het begin van hun carrière. Zo waren drie basisspelers van het Engelse team dat in 1966 wereldkampioen werd spelers van West Ham; aanvoerder Bobby Moore, Martin Peters en toernooi topscorer Geoff Hurst. Maar de lijst is veel langer: Trever Brooking, Paul Ince, Rio Ferdinand, Frank Lampard en Joe Cole speelden ook hun beginjaren in het claret and blue, de kleuren van het magische West Ham shirt.

Claret and Blue

West Ham United retroshirtVeel Engelser dan de kleuren van het West Ham United shirt gaat het waarschijnlijk niet worden, het donkerrode shirt met lichtblauwe mouwen wordt ook gedragen door clubs als Aston Villa en Burnley. Het is een prachtige combinatie en doet mijn voetbalhart sneller kloppen, ik heb dan ook een aantal retroshirts van West Ham in de kast liggen. Eentje uit de jaren ’60 met het rugnummer 6 van Bobby Moore en een remake van het Admiral shirt uit de jaren ’70. Volgens mij zijn dat ook direct de mooiste shirts waar in werd gespeeld, hoewel het Adidas shirt van 1980 (het jaar dat de laatste FA Cup werd gewonnen) en het shirt van Pony met de schitterende DrMartens reclame ook niet verkeerd.

125 jaar jubileum shirt

West Ham United 125 jaar shirtVanwege het 125-jarig bestaan is er een speciaal verjaardagsshirt uitgebracht dat een hoog retrogehalte heeft, gelukkig spelen de Irons weer met Umbro en dus is het merk sowieso vintage, maar ook de lay-out van het shirt is perfect. Gewoon simpel met een wijnrood lijf en blauwe mouwen, helemaal niets mis mee. Zeker als je het shirt bestelt in de Officiële West Ham Store, want natuurlijk staat er zo’n lelijke reclame uiting op de borst geprint, maar als je daar even verder zoekt dan blijkt dat je ook het shirt van het ‘Onder 18’ team kunt bestellen en dat heeft geen shirtreclame!

West Ham shirt kopen

Wil je zo’n jubileumshirt bestellen? Dan doe je hier: West Ham 125 jaar voetbalshirt.

Of ben je op zoek naar een ouder model? Dan kan ik je de winkel van Classic Football Shirts aanraden, die hebben een grote collectie originele West Ham United voetbalshirts op voorraad.

Jubileumjaar

Op dit moment vecht West Ham United tegen degradatie, ik hoop van harte dat ze deze rampspoed af weten te wenden, want een jubileumjaar waarin gedegradeerd wordt is wel het laatste wat ik de Hammers gun.

West Ham fans in front of Wembley 1975
West Ham blowing bubbles voor de FA Cup final in 1975

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top