Skip to content
Kabouter Prikkeprak

Kabouter Prikkeprak in het OLVG?

Er blijft mij op medisch gebied weinig bespaard de laatste maanden, want na een plotselinge hartstilstand, een daaruit voortvloeiende hartoperatie en de opgelopen neurologische problemen, ben ik vanmorgen naar het OLVG Oost gereisd voor een coloscopie, ofwel een inwendig darmonderzoek. Ik moet meteen aan Kabouter Prikkeprak denken. Dit fictieve aardmannetje was de zoveelste vondst van het tv-programma Borreltijd dat in de jaren ’90 werd uitgezonden door de VPRO en werd gemaakt door Arjan Ederveen en Tosca Niterink, beter bekend als Theo en Thea.

Retro Voetbalshirts

Kabouter Prikkeprak

Het bewuste item ging over een arts die een revolutionaire manier had geïntroduceerd om darmpoliepen te verwijderen. De arts, professor-doctor Tineke Poortvliet, had bedacht dat de bestaande apparatuur om deze poliepen te verwijderen te groot en dus pijnlijk waren en zo kwam ze op het idee om kabouters het werk van binnenuit te doen. Ach, kijk zelf maar hieronder en bedenk dan dat de getoonde apparaten inmiddels een stuk handzamer zijn en de ingreep minder pijnlijk is.

Terwijl ik daar vanmorgen op die tafel lag moest ik nog even denken aan kabouter Prikkeprak en ben ik blij dat de ergste poliep inmiddels met de modernste techniek is verwijderd, uiteraard hoop ik ook dat mijn poliep (en alle die in de toekomst nog verwijder gaan worden) ook goedaardig is.

Dan kan ik me weer richten op de cardiologie en neurologie en die kabouters snel vergeten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top