Skip to content
Marcel-Stephan

Een halfjaar na een hartstilstand

Het was sowieso een vreemde dag vandaag, zo bedacht ik me toen ik aan de ochtendkoffie zat. De balkondeur stond open, de zon scheen en ik had eindelijk een kappersafspraak. Daar aangekomen besloot ik dat het tijd was voor een drastische beslissing, lekker kort en fris, eindelijk van die lange slierten af en zo geschiedde. Kirsten maakte er een prachtige coupe van en helemaal verlicht kwam ik weer thuis om daar te ontdekken dat het vandaag 24 mei is, Wenen van Gelukdag dus, maar later volgde een ander besef:

Het is vandaag precies een half jaar geleden dat ik een hartstilstand kreeg

Een halfjaar? Dat klinkt en voelt als een hele korte periode, terwijl er in die zes maanden gigantisch veel is gebeurd: hartstilstand, coma, hersenletsel, een kleine maand in het OLVG Oost, voorzichtig herstel, een dag naar de revalidatiekliniek, naar huis, feestdagen, nog meer herstellen, thuis revalideren, het wonder van Madrid en toen op 15 maart een zware hartoperatie.

Het herstel van die operatie liep aanvankelijk heel moeizaam, weer aan het werk viel me zwaar, thuiswedstrijden van Ajax liet ik aan me voorbij gaan, zelfs de kwartfinale tegen Juventus, de wond ging weer open en ook voor ander malheur ben ik een keer of wat teruggegaan naar het OLVG. Maar de laatste weken gaat het allemaal iets beter, de pijn ebte weg en ik mocht weer voorzichtig fietsen.

En na een week vol ziekenhuisbezoek, OLVG West ditmaal, bleek dat alles de goede kant op mag en ben ik deze week weer naar de sportschool geweest om op de hometrainer verder aan het herstel te werken. Ook via het ziekenhuis ben ik inmiddels aan een revalidatietraject begonnen en gisterochtend heb ik ook mijn eerste baantjes in het Mercator zwembad getrokken.

Het gaat allemaal nog niet van harte, maar ik ben echt op de weg terug en zal binnen een paar maanden weer helemaal hersteld zijn! En dan dus te bedenken dat het precies een half jaar geleden is dat het misging, een mooi moment om eens bij stil te staan. We gaat dus lekker uit eten vanavond en laat die laatste herstelmaanden maar komen!

Marcel-Stephan
Een nieuwe coupe, een nieuw begin

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top