Skip to content
Dames tenue Frankrijk

La douce France

Frankrijk thuis shirtIk heb het er al eerder over gehad, het verschil in design tussen het tenue van het Nederlands elftal en dat van Frankrijk. Waar het ene land met allerhande oorlogsuitingen rond loopt stelen de Fransen de show met geweldig gestijlde uit- en thuisshirts.

Het is helaas niet die variant op de beroemde Bretonse schipperstrui geworden, maar het Franse witte uitshirt is prachtig. Evenals het thuistenue dat nu ook bekend gemaakt is. Mooie kleuren, vet logo en geen vreemde vlakken, maar contrasterende strepen waardoor de heren nog breder worden dan ze al zijn! En geloof me, die Fransen staan niet alleen qua tenue met 1-0 voor, nee ze hebben ook een ijzersterk team! Mocht je nog een pool in moeten vullen, dan zou ik ernstig rekening houden met de haantjes.

Franse dames

Dames tenue FrankrijkMaar het gaat nog verder, want op de dag dat Ajax bekend maakt te gaan starten met damesvoetbal wil ik je aandacht even vestigen op het NIKE tenue dat de Franse dames gaan dragen, ik bedoel maar, daar hoef ik toch helemaal niks aan toe te voegen? Hooguit dat Sepp Blatter er wel commentaar op zal hebben, de rokjes zullen wel niet mogen, of te lang zijn.

Zo kreeg Kameroen ooit een schorsing omdat ze op een Africa Cup met tenues uit een stuk gingen spelen, zonder mouwen. Nee, voor innovatie moet je niet bij de FIFA zijn…

Het compliment gaat dus uit naar de designers bij NIKE, ze kúnnen het wel…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top