Skip to content
Olympisch Stadion Amsterdam

Olympisch Stadion 1990

Ik werd laatst benaderd door fotograaf Marco Magielse van www.deafbeelding.nl, hij is bezig met een nieuwe website en had nog een serie foto’s liggen van het Olympisch Stadion omstreeks 1990. Het stadion dat toen nog op de nominatie stond om gesloopt te worden ten faveure van een aantal blokken nieuwbouw, maar gelukkig op het allerlaatste moment werd gered van de slopershamer.

Olympisch Stadion

Het Olympisch stadion werd uiteindelijk volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. De betonnen tweede ring werd gesloopt, evenals de wielerbaan. De oude catacomben, met onder andere een heus gangenstelsel waarmee je achter op de tribunes achter de goal terecht kwam, maar ook een hele ring kleedkamers aan elkaar verbond, moesten plaatsmaken voor kantoren.

Gelukkig heeft Marco voor die tijd de kans gekregen wat foto’s te maken, je herkent het vast wel; betonrot, verzakte grond, oude houten deuren, de geur van urine moet je er zelf even bij denken.

En als je dan toch aan het mijmeren slaat, denk dan eens aan al die Europacup wedstrijden die er tot 1996 zijn gespeeld, de finale om de UEFA cup tegen Torino, de halve finale tegen Genoa, de groepswedstrijden en kwart- en halve finale van de Champions League. Die werden hier gespeeld, die Italiaanse en Duitse sterren van Milan en Bayern hebben hier rondgelopen en zich afgevraagd wat ze in godsnaam deden in de afgetrapte bende 🙂

De hele serie, die ik met zeer veel trots met je kan delen staat hier. En opgepast, gebruik ze niet voor eigen belang, neem contact op met Marco!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Dit is het 1 na mooiste stadion waar ik in Nederland ben geweest.. mooie dingen mee gemaakt!! bizare nederlagen en veel gerollebol met de ME>> en vliegenden hekken, mensen en tafels.. Mooie tijd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top