Skip to content
Nederland Oranje 2022

Nederland in vaal oranje 2022

Het Nederland shirt voor 2022 heeft een hele opmerkelijke kleur oranje

Het is inmiddels alweer 25 jaar dat NIKE sponsor is van de Nederlandse voetbalbond, we worden deze dagen bestookt met een uitgebreide reclamecampagne en bij de eerste persconferentie in aanloop van de beslissende kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen de journalisten zelfs een mooi cadeau ontvangen van de sponsor. Bondscoach Van Gaal grapte al dat hij het hier totaal niet eens was, maar je mag een gegeven sponsorcadeau niet in de bek kijken.

Uitshirt Nederland 2022

Nederland 2022 uitshirtEn nu de laatste kwalificatiewedstrijden worden gespeeld en het beladen WK in Qatar over een jaar al wordt gespeeld is het tijd dat de geruchtenmolen op gang komt hoe de nieuwe tenues voor het komend jaar er uit gaan zien. Op Footy Headlines staat inmiddels al een ontwerp van de doorgaans goed ingevoerde voetbalshirt expert Jack Henderson, die denkt te weten dat Nederland in donkerblauwe shirts met zwarte elementen gaat spelen. De logo’s van KNVB en NIKE zullen meer rood dan oranje zijn; Habanero red om precies te zijn en om het verhaal compleet te maken heet de kleur blauw Deep royal. Het shirt lijkt op het eerste gezicht best veel op het uitshirt dat in 2014 werd gedragen en waarmee Oranje een klinkende overwinning haalde tegen Spanje en uiteindelijk de derde plaats behaalde.

Oranje in 2022

Het thuisshirt van het Nederlands elftal gaat volgens de geruchten een andere kleur oranje krijgen dan we in de afgelopen jaren, en zelfs decennia, niet meer gewend zijn. De kleur heet Laser orange en is vergelijkbaar met het fletse oranje dat Nederland in 1988 droeg op het EK. Uiteraard zullen de shirts geen vergelijkbaar schubbenpatroon krijgen, maar zal het shirt in het template van NIKE voor 2022 worden uitgevoerd.

en het wordt nog erger

Want je denkt misschien dat dit fletse oranje ernstig is, maar het schijnt ook dat de heren in oranje broeken gaan spelen die een andere tint krijgen, Orange peel, dus mocht Nederland in een volledig oranje tenue gaan spelen dan zullen de shirts en broeken afwijkend zijn. Het zijn nog geruchten en het zou natuurlijk zomaar kunnen dat die broeken alleen worden gedragen in combinatie met het uitshirt en dat het thuistenue bestaat uit een verschoten oranje vod en zwarte broeken.

Maar ik hou ernstig rekening met het allerergste, want ik zag ook al een pisgeel shirt van Brazilië voorbij komen in de shirtjes tamtam. Die two shades of orange zal ongetwijfeld met een koortsachtig enthousiasme worden ontvangen door de jonge voetbalfans, maar ik verlang toch stiekem wel een beetje terug naar de tijd van de zwart-wit televisie.

En mocht Oranje zich plaatsen, dan kan ik altijd nog een Holland shirt uitzoeken bij Retro Voetbalshirts

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top