Skip to content
John Oliver Last Week Tonight FIFA

John Oliver over FIFA

Deze week gaat het WK voetbal in Brazilië van start, een op voorhand prachtig toernooi in een geweldig voetballand. Maar dankzij de gewetenloze praktijken van de FIFA heeft dit WK nu al een bittere bijsmaak gekregen. En de volgende WK’s zijn nu al besmeurd met schande, dat toernooi in Rusland is nog tot daar aan toe, maar een WK in Qatar hoop ik nooit mee te maken.

Ik zag vorige week een ronduit schokkende documentaire van de Amerikaanse sportzender ESPN, waarin bewezen wordt dat de werklui die dat WK in Qatar mogelijk moeten maken niets meer dan moderne slaven zijn. Het is werkelijk stuitend.

John Oliver

Iets luchtiger is dit optreden van de Engelse komiek John Oliver, die in zijn satirische talkshow ‘Last Week Toninght’ het Amerikaanse publiek uitlegt wat er allemaal mis is met de FIFA. Het verhaal komt hier met een lach en een hoop ironie en cynisme, maar is niet minder erg. De FIFA die er bijvoorbeeld voor zorgt dat zij de enige zijn die bier mogen verkopen in (en rond) de stadions. Het is, zoals Oliver stelt, inderdaad maar goed dat de FIFA geen fabrikanten van kettingzagen en cocaïne als sponsor heeft….

En dan te bedenken dat Nederland en België er serieus over hebben gedacht om een WK hier te mogen organiseren. Ik ben blij dat ons dat leed bespaard is gebleven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top