Skip to content
Uniform WA

Oranje in het zwart

De Nederlands Elftal shirts voor het EK2012Mijn voorspelling is dus uitgekomen, het Nederlands elftal gaat de komende jaren in een stemmig zwart shirt spelen in uitwedstrijden. Het shirt werd gisteren gepresenteerd in de Bijenkorf terwijl wij allang in de kroeg zaten om de heroïsche overwinning van Ajax in het Theatre of Dreams te aanschouwen. Maar gelukkig werd ik via Twitter voortdurend op de hoogte gehouden en bleek het plaatje dat ik weken geleden al publiceerde inderdaad het juiste te zijn.

Inmiddels nam zelfs de online versie van het AD mijn afbeelding schaamteloos over, zonder ook maar een vorm van dank of bronvermelding, waarmee het AD wat mij betreft de titel ‘Telegraaf van Rotterdam’ heeft binnengesleept.

Op mijn Facebook pagina heb ik gisteren een poll gelanceerd over het nieuwe uitshirt van Oranje en de meningen zijn sterk verdeeld tot nu toe. Een grote groep vind het vreselijk en bijvoorbeeld het uitshirt van Duitsland veel mooier. Een andere grote groep, Fortuna Sittard en NEC aanhangers waarschijnlijk, kozen voor de optie ‘maakt me niet uit zolang ze maar niet in Geel-Zwart spelen’.

Uniform WAMaar er is ook een grote groep die zwart wél mooi vindt, ze vinden zwart indrukwekkend en hebben maling aan argumenten dat het wel heel erg lijkt op het uniform van de WA tijdens de tweede wereldoorlog.

Dat laatste is misschien wat vergezocht, maar daar zijn we Amsterdammers voor toch? Altijd wat te zeiken… 🙂

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik vind hem dus wel mooi. Desalnietteplus – Dat WA uniform zal veel Nederlanders wel aanspreken want ondanks de nadruk op hoe goed het verzet was (meestal communisten) liep een grote groep Nederlanders laf mee te marseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top