Skip to content
OLVG West vlog

OLVG West Vlog

Het is vandaag terugkomdag in het ziekenhuis en het revalidatiecentrum, nadat ik ruim twee maanden geleden werd getroffen door een hartstilstand en in het OLVG Oost belandde. Ik ben inmiddels al weer vrij fit, kan alles weer en heb mijn werkzaamheden voor Gogme Web Services weer opgepakt. Maar slik nog iedere dag medicijnen (iets dat ik de rest van mijn leven wel mag blijven doen waarschijnlijk) én heb nog een hartoperatie tegoed.

Die operatie werd in december al aangekondigd nadat was gebleken dat enkele kransslagaders enigszins zijn dichtgeslibd. Er was toen geen sprake van acuut gevaar, dus besloot men om de beslissing om te gaan opereren pas te nemen nadat ik gerevalideerd was. Om helemaal zeker te zijn dat ik buiten levensgevaar zou blijven na weer een hartstilstand werd er wel een pacemaker, een ICD, geplaatst, maar er moet dus nog een ‘echte’ hartoperatie volgen.

Het voordeel van het OLVG is dat het voormalig Sint Lucas ziekenhuis in West tegenwoordig een filiaal is, dus mocht ik bij mijn ontslag uit de oostelijke vestiging aangeven dat ik voortaan voor controle naar West mocht komen. Dat scheelt behoorlijk in afstand en dus tijd, zo dacht ik heel naïef…

OLVG West

Ietwat gespannen nam ik vanmorgen de tram naar het OLVG West, want ik zou waarschijnlijk te horen krijgen wanneer en hoe ik geopereerd ga worden. Er zijn namelijk twee opties, men kan besluiten om te ‘dotteren’ en een (of meer) stents te plaatsen, of het wordt een heuse bypass operatie waarbij de hele boel open moet en ik weer een paar weken uit de running ben.

Maar helaas wist de dokter me alleen te vertellen dat het ‘hart-team’ nog geen bespreking hadden gehad over mij, daar ging ze dus maar eens achteraan. Wat ze wél wist te vertellen is dat het vanmorgen gemaakte hartfilmpje er prima uitzag, maar niet te vergelijken was met de eerder in Oost gemaakte filmpjes. Iets met een verschil in technieken.

Daarover gesproken kreeg ik ook te horen dat mijn type pacemaker alleen in Oost uitgelezen kan worden, dus het combineren van dit bezoek met het checken van mijn ICD is fysiek onmogelijk. Misschien moet ik het hele circus dus maar weer verplaatsen naar het ziekenhuis waar het allemaal is begonnen, dan is de reistijd langer, maar de wachttijd korter.

Bijkomend voordeel is dat ik dan ook veilig binnen de ring kan blijven…

https://youtu.be/pk4GRCD0pjY
Ondanks het gebrek aan concreet nieuws heb ik toch maar een nieuwe OLVG-Vlog opgenomen.
Back To Top