Skip to content
Het jaar 2019

Het jaar 2019

Zoals vele andere jaren was het jaar 2019 een bewogen jaar voor me, het begon met een lange periode van revalidatie na mijn hartstilstand in november 2018, daar kwam in maart nog een zware hartoperatie en later nog gedonder met mijn darmen, waardoor de Kabouter Prikkeprak aflevering van Theo en Thea tot leven kwam. Maar daar heb ik wel genoeg over geschreven het afgelopen jaar.

Gelukkig waren er ook heroïsche momenten op voetbalgebied, Ajax won eindelijk weer eens de dubbel en speelde een fantastisch seizoen in de Champions League. De gedoodverfde winnaar Juventus werd verslagen en als Magallán niet was weggegleden, net als Chivu in 2003, dan hadden we zelfs de finale gehaald.

De finale van de Champions League…

Maar mijn hoogtepunt van het jaar 2019 was toch echt de wedstrijd in het Estadio Santiago Bernabéu op een avond waar alles klopte. Real Madrid werd volledig van de mat gespeeld, de 1-2 achterstand uit de wedstrijd in de ArenA was binnen een kwartier al goedgemaakt en Ajax ging gewoon door. Alles zat mee die avond, zelfs de VAR floot in Amsterdams voordeel. Het kon niet op.

Pirovano

Het mooiste moment uit die wedstrijd was wel de aalgladde passeerbeweging waarmee Frenkie de Jong de beste speler van het voorgaande WK voetbal degradeerde tot een houterige figurant, er bestaat een prachtige foto van deze actie waar de arme Luka Modrić verbaasd op het heilige gras van Madrid zit terwijl de ook neergestorte Vinícius Júnior hem vol verbazing lijkt te vragen wat er in godsnaam gebeurd is, terwijl De Jong en David Neres zich richting het Madrileense doel snellen.

Die foto kan ik hier niet plaatsen, want daar rusten natuurlijk peperdure beeldrechten op, maar gelukkig is daar de onvolprezen Barry Pirovano die het moment in één van zijn prachtige voetbalkunstwerken heeft vastgelegd. Kijk vooral eens rond op zijn website, want die gast maakt echt mooie dingen.

En verder?

Nou, ondanks alle medische malheur ben ik nog steeds lekker aan het freelancen voor Gogme Web Services en dienen zich nog steeds nieuwe opdrachtgevers aan, terwijl de oude blijven terugkomen voor een (nieuwe) website, drukwerk, design, foto’s en content management. Het herstel van alle hartproblemen vordert gestaag, dus kan ik ook hier weer meer hooi op mijn vork nemen. Gelukkig.

En over gelukkig gesproken, ik wens je een mooi 2020;

All the best!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top