Skip to content
Skinheads

Rudeboys

RudeboyIk ben een groot fan van de post-punk muziek die ons land overspoelde vanaf de eind jaren ’70. De punk zelf maakte ik niet echt bewust mee, maar de uitlopers hiervan wel. The Clash, Stranglers en de Buzzcocks vond ik geweldig, the Cure al helemaal, maar een stroming die m’n hart helemaal sneller deed kloppen was de Ska. Madness en the Specials natuurlijk, maar ook Desmond Dekker, the Beat en the Selecter. De hele stijl er om heen was natuurlijk de slagroom op de taart; Ben Sherman shirts, Dr.Martens schoenen, een Harrington jacket (waar m’n moeder dan een Amsterdams wapen op de mouw naaide) en Fred Perry!

DrMartens

Grappig dat deze merken nu nog, of weer, het modebeeld bepalen en ik nu weer hordes mensen op Dr. Martens boots zie lopen, om over de Fred Perry shirts maar te zwijgen. Ik heb er zelf ook een hele stapel van liggen.

Hoe deze muziek en fashion stijl precies begonnen is? Daar heb je dit filmpje voor, ik heb het gevonden op de Fred Perry Subculture site, een schatkamer voor de liefhebber!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top