Skip to content
Drinkpauze tijdens Ajax-FC Utrecht

Met 35.000 man in een snelkookpan

Deze column werd geschreven na AJAX-FC Utrecht op zondag 18 augustus 2002

Het is om één uur tropisch, maar ook gezellig in café Leentje. Onze vaste groep kent geen afvallers en de sfeer zit er direct goed in, de verhalen en moppen rollen over tafel, zoals deze; het is de dag van Feyenoord-AJAX, de AJAX spelers hebben geen zin in spreekkoren, vliegende aanstekers en dergelijke en besluiten om niet te spelen. Alleen van der Vaart wil de wedstrijd te spelen en gaat alleen naar Rotterdam. De andere spelers gaan lekker feesten in een café. Op een gegeven moment pakt Mido de afstandsbediening van de TV en ziet op teletekst dat de tussenstand 0-1 is, 18e minuut doelpunt van der Vaart. De feestvreugde wordt nog groter, totdat Mido later nog een keer de stand bekijkt. Nu staat er dat de eindstand 1-1 is, 90e minuut doelpunt Kalou, meteen belt hij van der Vaart op en vraagt hem hoe het in godsnaam mogelijk is dat hij die voorsprong toch nog uit handen heeft gegeven, waarop van der Vaart antwoord dat hij in de 19e minuut een rode kaart heeft gekregen.

Goedgemutst gaan we de metro in, de hitte is hier al ondraaglijk, volgens Bert W. is het weer voor een chronische erectie en Johnny weet te melden dat zelfs zijn tong transpireert. In de ArenA vallen we bijna flauw van de combinatie verzengende hitte en penetrante hamburgerlucht. Op onze plaatsen aangekomen blijkt de stoel van Bert W. nog steeds stuk te zijn: “Betaal ik daar € 351 per jaar voor? Ik wilde het 6 ¾ sleuteltje en een paar moertjes meenemen, maar die krijg ik niet langs de controle, dus zelf repareren is ook geen optie.” Tot onze spijt is grensrechter Kloeg vandaag niet van der partij: “Als die Kloeg op het WK had gevlagd, dan was Italië wereldkampioen geworden.”

Kuyt

De eerste tien minuten zijn goed, hoewel er maar één keer gescoord wordt, gelukkig schiet Kuijt van 5 meter ook over: “Ik zou vandaag niet graag in de mandekking bij Kuijt staan, die vislucht is met deze hitte niet harden.” Halverwege de eerste helft fluit Luinge af, de spelers krijgen een waterpauze, wij vallen van verbazing van onze stoelen: “Het moet niet gekker worden, krijgen we straks ook een graspauze, zodat Bobby Haarms met z’n grasmaaier het veld opkomt.” en “Zag je die fles aanname van Mido?”

De tweede helft gaat het klooien van AJAX door, en als ze aanvallen gaat de vlag omhoog, op één keer na Mido kopt en scoort! “Die bal bleef heel raar hangen in de lucht, dat krijg je met die hitte, dan hangt er een vreemde thermiek boven het veld.” We kunnen toch nog tevreden zijn, hoewel Theo het niet met de verkiezing van man of the match eens is: “Dat van der Vaart goed is weten we wel, ze hadden Stekelenburg man of the match moeten maken, die heeft ons er vandaag doorheen gesleept.” “Je hebt gelijk Theo, zullen we nu snel een ijskoud biertje gaan drinken?”

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top