Skip to content
Argentinie shirt 1986

Argentina 1986 shirt

Het is vandaag de warmste dag van het jaar, het kwik overstijgt zelfs de lichaamstemperatuur en dus moet je je slim kleden. Toen ik vanmorgen naar de sportschool ging koos ik -uiteraard- dit shirt van Argentinië van le Coq Sportif.

Het shirt waarmee Argentijnen als Maradona, Valdano, Burruchaga, Batista, Pumpido en Brown wereldkampioen werden nadat ze West-Duitsland in de finale van de WK 1986 in Mexico versloegen.

Het shirt is gemaakt van hele lichte stof en heeft, net als Amerikaanse basketbalshirts hele kleine gaatjes, waardoor het ademt.

Aertex

Deze techniek werd door Engeland tijdens het WK van 1970 ook al gebruikt, de Engelsen noemden het ‘Aertex’. Helaas bracht het de mannen, onder leiding van Bobby Moore, weinig succes: ze vlogen er in de kwartfinale uit nadat ze heel knullig van diezelfde Duitsers verloren.

Deze remake van het originele le Coq Sportif shirt kun je overigens niet meer kopen. Het is voorzien van rugnummer 10, een must-have voor iedere voetballiefhebber!

Retro shirt Maradona

Het vermaarde Italiaanse sportmerk NR, of Ennere, dat staat voor Nicola Raccuglia, heeft het iconische Napoli shirt van Maradona opnieuw uitgebracht. Het kost een paar centen, maar dan heb je een prachtig Maradona retro shirt van de fijnste kwaliteit met originele elementen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top