Skip to content
Soccerrocker stond zelfs in het Parool

Soccerrocker 2013

Het is al weer bijna een week geleden; Soccerrocker 2013. Het succesvolle voetbaltoernooi waar muziek ook een hoofdrol speelt. Vorig jaar was Soccerrocker een groot succes, mede door het waanzinnig weer.

Dit jaar was het weer een stuk minder, het was na afloop stervenskoud, maar de opzet van het festijn was helemaal top. Want vorig jaar werden alle festiviteiten op dezelfde dag gepresenteerd en zo kon het gebeuren dat het literaire deel een beetje in het water viel. Gevierde schrijvers als Menno Pot en Nico Dijkshoorn stonden in een halflege kantine hun verhalen voor te dragen, terwijl er buiten gevoetbald werd en/of de menigte languit in het gras van een welverdiend biertje genoot.

Dat moest dus anders hebben de organisatoren bedacht en zo geschiedde. De vrijdagavond stond dit jaar in het teken van Soccerrocker Literair en ik moet je zeggen, het was een daverend succes! Succesvolle schrijvers en columnisten als Marcel van Roosmalen, Janneke van der Horst, Wiep Idzenga, Menno Pot en Sjoerd Mossou lazen voor uit eigen werk. Meindert Talma zong enkele voetballiederen en David Endt gaf een ode aan de helden die de kleedkamers van DvvA sierden.

Tussen de bedrijven door was er een heus voetbaldictee, dat werd georganiseerd door de mannen van Voetblah. Het is teveel om op te noemen, maar ik heb vreselijk genoten.

Voetbaltoernooi

Het voetbaltoernooi was natuurlijk weer als vanouds gezellig, er werd op het scherpst van de snede gestreden tot er twee dames- en twee herenteams overbleven die in de finale gingen strijden om de hoofdprijs. Sierd de Vos kon helaas niet komen, maar we hebben ‘m geen seconde gemist dankzij het hilarische commentaar van radio coryfeeën Anne de Jong en Diederik van Zessen.

Helaas was het aan het eind van de middag waterkoud en was het buiten niet meer uit te houden, gelukkig was er een grote tent waar prima bandjes speelden en werd het ná de Champions League finale nog heel gezellig tijdens de matjesdisco.

Het was, kortom, een festijn waar je bij had moeten zijn. Laten we volgend jaar hopen op een graad of 15 meer en maar eens kijken of we dan ook kunnen blijven kamperen. Scheelt een hoop heen-en-weer gefiets!

Klik hier voor het SoccerRocker 2013 fotoverslag!

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top