Skip to content
Adidas Gazelle Amsterdam

Adidas Gazelle Amsterdam

Ik werd laatst geattendeerd op de speciale release van de iconische Amsterdam sneakers uit de historische Adidas City Series.

Wat bleek? Een hippe kledingzaak uit Venlo, Calico Jack, heeft deze schoenen in samenwerking met Adidas Originals opnieuw uitgebracht om zo een hoop Amsterdamse aandacht op de Noord-Limburgse stad weten te krijgen.

Er was een heuse introductie party in een oude Amsterdam Noord loods naast het Skatecafé waar zelfs de pers, in de persoon van Hans Van der Beek van het Parool op af kwam. Hij schreef er een redelijk hilarisch verhaal over: Sneakersommelier in een kale loods.

Adidas Gazelle Amsterdam

Het is niet voor het eerst dat de Adidas Gazelle Amsterdam opnieuw werd uitgebracht, want een jaar of wat terug was het de Britse sportschoenengigant Size? die hun eerste winkel in de Kalverstraat vierden met de speciale release van deze klassieke sportschoen die vooral onder hippe casuals een groot succes is. Bij toeval kwam ik er toen achter dat die onthulling diezelfde ochtend plaats zou hebben, waarop ik op de fiets ben gesprongen en een paar heb gescoord.

Die schoenen waren helemaal top, bruin suède met goud/beige strepen, maar de verpakking was nóg mooier; een prachtige houten kist met een stoffen omhulsel met Amsterdam dessin. De kist heeft een schuifdeksel met een Amsterdamse grachten motief en bevat de originele schoenendoos.

De schoenen draag ik gewoon, hoewel alle influence-achtigen in mijn omgeving met voor gek verklaarden. Maar zulke toffe sneakers moet je ook echt dragen, ze hebben inmiddels vele wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA meegemaakt en liepen zelfs door Kopenhagen toen ik weer terugging naar het Sont.

Size?

Dat Size? is trouwens wel een fijne winkel als je op zoek bent naar toffe sneakers, want ze hebben een ruime sortering, maar ze zijn vooral gespecialiseerd in ‘eigen’ schoenen die je exclusief bij Size? kunt scoren. Ik heb in het Londense filiaal ook al een prachtig stel Nike’s gevonden waar ik een hoop complimenten mee krijg, je ziet ze namelijk bijna nergens. Altijd leuk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top