Skip to content
fiorentina-retroshirt

Fiorentina shirt

Het is inmiddels een paar maanden geleden dat ik de ‘free-shirt-of-your-choice‘ contest won van The Old Fashioned Football Shirts, ofwel Toffs. Dit bedrijf kwam ik aan het eind van de vorige eeuw op het spoor toen ik op zoek was naar van die prachtige retroshirts die je in Engeland steeds vaker op zag duiken.

Ik koos voor een prachtig retro shirt met lange mouwen van het Italiaanse Fiorentina.

We kunnen in Nederland inmiddels ook mooie retroshirts kopen, COPA Football timmert wat dat betreft erg goed aan de weg. Hun winkel tegenover Amsterdam Centraal is de ultieme voetbalsnoepwinkel, waar je naast mooie retroshirts en trainingsjacks ook geweldige t-shirts, tassen, ballen, boeken en dergelijke parafernalia kunt scoren.

En ook de aloude sportmerken hebben inmiddels een aardige retrolijn, denk aan Adidas Classics, maar ook aan merken als Bukta, le Coq Sportif en Admiral, die dankzij de vintage mode een complete herstart hebben gemaakt. Ik draag mijn Admiral trainingsjack van Tottenham Hotspur regelmatig en ben zeer blij met het Argentinië shirt uit 1986.

TOFFS

Maar Toffs is toch wel de allerbeste winkel om mijn retrohonger te stillen, ze hebben een gigantische collectie shirts, broeken, trainingsjacks van zo’n beetje alle grote clubs in de wereld en vrijwel alle landenteams. En wat het allermooiste is zijn de rugnummers die je er bij kunt bestellen. Die nummers zijn gemaakt op een originele Engelse snijmachine en hebben dus precies de vorm uit de jaren ’50, ’60 en ’70 voordat er nieuwe kwamen met tierlantijnen.

Zo’n nummer kost een beetje extra, het wordt speciaal voor jou op de rug gestikt waardoor je een uniek retroshirt in je bezit hebt. Ik heb  zelf inmiddels al een behoorlijke collectie opgebouwd; een shirt van Brazilië uit 1970 (nummer 8), Fluminense (5), Inter (8), Palermo (5), West Ham (6), Roma (5), Tottenham (4),  en nu dus Fiorentina (8).

Ze stuurden er zelfs een los nummer 7 bij, voor op m’n retro Ajax shirt uit de jaren ’70…

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top