Skip to content
Bowie - Aladin Sane

Band in Heaven

Ik richt mijn leven eigenlijk heel simpel in aan de hand van EK’s en WK’s, want als iemand vraagt of ik nog weet wat ik in 1993 deed, dan reken ik snel terug en bedenk dan dat het EK 1992 in Zweden was en twee jaar later werd het WK in de Verenigde Staten gehouden. En vervolgens weet ik weer waar ik woonde, of (en met wie) ik een relatie had, waar ik werkte en wat ik zoal deed dat jaar.

2016 is echter een jaar dat ik niet direct aan het EK in Frankrijk zal koppelen, Nederland deed niet mee, maar dat heb ik wel vaker meegemaakt. Nee, dit jaar zal ik me altijd blijven herinneren aan de gigantische hoeveelheid helden uit de muziekwereld die het leven lieten dit jaar.

Everyone is trying, to get to the bar. The name of the bar, the bar is called heaven.
The band in heaven, they play my favorite song. Play it one more time, play it all night long.

Die tekst komt uit ‘Heaven‘ van Talking Heads en vooral deze passage zette me aan het denken, want stel je voor dat er daar een band wordt gevormd met de nieuwkomers van 2016. Dat zou echt een prachtig gezelschap zijn, met unieke karakters die de meest uiteenlopende stijlen beheersen en combineren tot een prachtig concert.

Band in heaven

David Bowie, die in z’n eentje al diverse karakters en stijlen meebrengt, kan zingen, gitaar en piano spelen. Prince eigenlijk ook, maar die kan misschien ook nog het Hammond orgel bespelen en wat soul toevoegen. Die rol kan Prince dan mooi afwisselen, of combineren met George Michael.

Rick Parfitt van Status Quo speelt de slaggitaar en Greg Lake van Emerson, Lake & Palmer doet de bas. Leonard Cohen krijgt, samen met Leon Russel, de leiding over de arrangementen en kan eventueel ook een nummertje meezingen.

Het achtergrondkoor wordt gevormd door Sharon Jones en Maurice White. En natuurlijk blaast Toots Thielemans een groovy deuntje mee. Dan hebben we nog een handvol muzikanten, zoals de papjesgeitenbreier en Mieke Telkamp, over die zich misschien nuttig kunnen maken met de catering. Maar misschien dat we ook aan Joop Braakhekke en Euro kok Martin Blöte kunnen overlaten…

Er is echter één probleem, want aan zangers, gitaristen, bassisten en componisten is er geen gebrek, maar de Band in Heaven mist een drummer. Een cruciale rol in welke band dan ook en zeker in deze, want een strakke ritmesectie is essentieel in dit gezelschap vol topmuzikanten die bepaald niet de kleinste ego’s hadden. Een slagwerker dus met leidinggevende capaciteiten, die zich als geen ander in de rol van eigenzinnige popdiva kan verplaatsen.

Hoe zou het met Phil Collins gaan?

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top