Skip to content
Rood-witte wand in de ArenA

Rood-witte wand in de ArenA?

Is het een idee om in de ArenA de eerste en tweede ring achter doel zuid samen te voegen zodat er een rood-witte wand ontstaat?

Zo, de winterstop is achter de rug en de weg naar het derde kampioenschap is ingezet; een onmachtig Feyenoord ging afgelopen zondag met een 3-0 nederlaag weer richting Maasstad.

En het moet gezegd, ik vind Ajax beter en beter spelen dit seizoen. Waar we bij de wedstrijd tegen VVV, halverwege de tweede helft, van pure wanhoop maar terug naar de kroeg zijn gegaan, bleven we nu weer gewoon tot het einde. Ik zag prachtig combinatiespel, een soort van tikkie-takkie dat door alle spelers prima werd meegespeeld.

ArenA

Van te voren had ik al gezien dat het hoofdgebouw van de ArenA was opgeleverd met een aantal prachtige zalen, waarbij alle hoofdrolspelers uit het rijke Ajax verleden waren uitgenodigd om deze in te wijden. En zo zag ik de hele Ajax-familie gebroederlijk door elkaar lopen alsof er nooit een revolutie heeft plaatsgevonden en er nooit koppen zijn gerold en mensen zijn beschimpt. Van Gaal, Keizer, Blind, Swart, van Duyvenbode, Bosman, ze waren er allemaal! Fijn gevoel dat de strijdbijl klaarblijkelijk begraven is en er volle bak aan de Toekomst gewerkt kan worden!

Uiteraard ben ik ook vol lof over de nieuwe hoofdtribune, hoewel een kleine sneeuwschuiver op het dak misschien geen overbodige luxe is. De voorste rij loopt nu tot aan het veld, de dug-out is op z’n Engels geïmplementeerd en in de nok hangen alle banieren weer keurig op een rij!

En dus moest ik denken aan mijn idee van een maand of wat geleden, want hoe prachtig zou het zijn als de tribunes aan alle zijden tot aan het veld kunnen reiken. Ik schreef toen al dat die fysiek onmogelijk is omdat de gracht achter de doelen vele malen breder is, iets dat aan de Noordzijde kan worden opgelost met het huidige dek voor invaliden.

De zuidzijde wordt een ander verhaal, die tribune op de eerste ring zou helemaal opnieuw gebouwd moeten worden om dan aan de bovenkant naadloos aan te sluiten op de tweede ring.

Gelbe Wand Dortmund

Ik zag onderstaande documentaire over de gelbe wand in Dortmund, waar ze een soortgelijke tribune hebben, met staanplaatsen en veel meer sfeer. Hoe vet zou het zijn als we dit in de ArenA ook zouden hebben? Een rood-witte wand die van het veld helemaal naar boven doorloopt met in de middelste vakken staanplaatsen zodat iedereen z’n eigen plek kan zoeken en als één man achter het team kan staan!

Of het technisch (en financieel) kan weet ik niet, maar het is zeker het overwegen waard toch?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top