Skip to content
Duitsland 2014 thuisshirt

Duitse kleuren

Grote consternatie bij onze Oosterburen, waar tijdens de komende oefenwedstrijden van de Mannschaft in en tegen Italië en Engeland het nieuwe tenue gepresenteerd gaat worden. Want dit is het shirt waarmee de Duitsers een gooi gaan doen naar de wereldtitel tijdens de WK van 2014 in Brazilië.

Ongetwijfeld dat dit shirt razend populair zal zijn onder de jeugd, zullen er vele liefhebbers van klassieke retroshirts zijn die bijkans een toeval krijgen als ze dit shirt onder ogen krijgen. Waar de Duitsers tijdens vorige toernooien zo’n beetje de laatste waren die vasthielden aan hun eigen Traditionstricot, is het nu bal. Want ze gaan niet alleen met dit, door de designers van K3 ontworpen, shirt spelen. Nee, de door Adidas gelanceerde campagne heet ‘All in White’ en dus is de laatste trend van het internationale voetbal nu ook in Duitsland geland; geen zwarte broeken meer, maar witte.

Als deze trend doorzet spelen alle landen in één kleur, Nederland-Brazilië in oranje-geel…

Rood-zwart uitshirt een handige truc?

Duitsland uittenue 2014En het wordt nog erger voor de Duitsers, want het uittenue is helemaal bizar. Waar de Duitsers altijd in groen en wit speelden, de kleuren van de voetbalbond, is nu de overstap gemaakt naar zwart en rood. De kleuren van Eintracht Frankfurt, de stad waar de bond is gevestigd.

Tenzij het een briljante stunt is zoals Costa Rica ooit uithaalde. Dat land speelde op het WK1990 in de kleuren van Juventus om het ‘neutrale’ Italiaanse publiek in Turijn achter zich te krijgen. Dit uittenue van de Duitsers is in de kleuren van Flamengo, de meest populaire club van Brazilië…

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Pfff. Ik zal niet herhalen wat ik vanochtend op Facebook plaatste over eenheidstenues. Duitsland was een land wat altijd vasthield aan wit-zwart en groen-wit. Helaas zijn zij ook overgestapt. Nog even en Argentinie speelt in geheel lichtblauw en Brazilie in geheel geel. Waanzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top