Skip to content
New Order: Blue Monday

Blue Monday

Als ik mijn tijdlijn op Facebook en Twitter bekijk, staat het vol met verwijzingen naar Blue Monday. De meest depressieve maandagochtend van het jaar.

Nou is het vandaag prachtig weer buiten, een strak blauwe lucht die alleen wordt ontsierd door witte strepen die veroorzaakt worden door vliegtuigen die vandaag weer af- en aan vliegen. Wat dat betreft wordt het weer eens tijd dat er een vulkaan in IJsland begint met roken, die dagen zag ik boven Amsterdam voor het eerst een maagdelijke blauwe lucht.

Blue Monday

Maar ik dwaal af. Blue Monday dus, ik heb er direct het complete werk van New Order maar bijgepakt. Toch één van de hoogtepunten van muziek uit Manchester en succesvol extract uit Joy Division, nadat Ian Curtis zelfmoord had gepleegd. Geweldige muziek.

Terug naar de chagrijnige maandag, blauwe maandag klinkt zo raar namelijk. Doet me meer denken aan dronken, koud en de voormalige postgiro.. Deze maandag is dus voor sommige mensen het absolute dieptepunt van het jaar en daar kun je maar een paar dingen tegen doen: Blue Curaçao schijnt te helpen, maar dan is de dag nog lang. Dus we doen het met muziek, ook uit Manchester, maar dan uit de tijd van de Hacienda Club, Blur, Oasis, Stone Roses en dus de Happy Mondays, vrolijker dan dit gaat het niet worden vandaag:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top