Skip to content
Heb je deze kerstboeken al?

Voetbalboeken voor kerst

Ik schreef eerder deze week een artikel waarin ik aantal voetbal kerstcadeaus aanprees. Dit stuk leverde me een aantal leuke reacties op van mannen, en hun vrouwen/moeders/kinderen, die direct geïnspireerd waren om een succesvolle gang naar de (online) winkel te maken.

Maar wat is nou kerst zonder boeken? Voor een hoop mensen is die kerstvakantie sowieso de enige kans om even rustig in een boek te duiken, want in de zomer bij het zwembad, op het terras of het strand is het meestal een stuk lastiger om de benodigde concentratie er bij te kunnen houden. Daarbij komt natuurlijk dat de boeken die je meeneemt op vakantie klein en handzaam moeten zijn, in tegenstelling tot deze collectie ‘stoeptegels’.

Een overzicht van mijn favoriete boeken waar je zeker plezier aan zult beleven.

The Age of InnocenceAls eerste wil ik nog een keer aandacht geven aan één van de mooiste voetbalboeken die ik in mijn collectie heb: The Age of Innocence is een prachtig boek dat vol staat met geweldige foto’s uit de jaren ’70. De, zoals David Endt me laatst bezwoer, misschien wel mooiste periode van het voetbal. Een tijd waarin spelers nog met naam, toenaam en adres in de seizoensgidsen stonden. Maar zeker ook een tijd waar sommige spelers voor het eerst tot wereldsterren uitgroeiden. De jaren ’70 waren natuurlijk zeer succesvol voor Nederlandse clubs en ook het Nederlands elftal deed het prima, maar dit boek gaat veel verder, het staat ook vol met foto’s uit de Duitse, Engelse, Italiaanse en zelfs Amerikaanse voetbalwereld.
Koop the Age of Innocence nu met korting bij Bol.com!

Bosatlas van AmsterdamEen boek waar ik als Amsterdammer enorm op gesteld ben is de pas verschenen Bosatlas van Amsterdam. Het is een prachtige verzameling kaarten, tabellen, vergelijkingen, statistieken, overzichten en natuurlijk uitleg. De meest obscure feiten over onze hoofdstad zijn verzameld en maken het boek tot een geweldige bron van, soms nutteloze, feiten. Wist je bijvoorbeeld dat er op werkdagen maar liefst 1259 trams het Leidseplein passeren? Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Wording van de stad, Amsterdammers, Publieke diensten, Economie, Verkeer en vervoer, Vrije tijd en vermaak, Cultuur, Stadsdelen en natuurlijk een uitgebreide serie Stadsplattegronden. Als je slim bent bestel je deze Bosatlas online, dan hoef je er zelf niet mee te sjouwen!

Koning VoetbalHet laatste boek dat ik wil bespreken is Koning Voetbal, de ‘lexicon van het Nederlandse voetbal’, die is samengesteld door Paul Onkenhout (Volkskrant), Dick Sintenie (Parool) en Edwin Struis (Freelance journalist, voorheen Nusport en vele andere). Deze drie voetbaljournalisten van de ‘gestampte pot, hebben met dit boek een geweldig overzicht gemaakt van alle belangrijke gebeurtenissen en personen uit de Nederlandse voetbalsport. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt in Koning Voetbal wel aan bod; de Bep Bakhuys kopbal, de bal op de paal van Rob Rensenbrink, de fratsen van Barry Hughes, het bomincident in de Kuip en natuurlijk de persconferenties van Louis van Gaal. Het zijn stuk voor stuk vermakelijke anekdotes die je als voetballiefhebber natuurlijk allemaal moet kennen.

Veel kerstleesplezier!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top