Skip to content
Hans Ubbink op de klapstoel

Hans Ubbink

Ongeveer alle jaren ’90 heb ik gewerkt voor de Secon Group in Amsterdam. Een bedrijf dat voortkwam uit de Zantman Modegroep en een groot aantal succesvolle Nederlandse modemerken voerde. De meest bekende merken waren Turnover en G-Star, maar ook kleine, beginnende merken kregen een kans om vanuit een sterke organisatie voet aan de grond te krijgen in modeland.

Eén van die merken was Books Menswear, een label dat opviel doordat het traditionele herenmode een jeugdig elan gaf en gebruik maakt van prachtige stoffen. Bedenker van Books was Hans Ubbink, een bevlogen modeontwerper en aimabel persoon.

Naast mijn reguliere werk was ik ook redacteur van het personeelsblad ‘Secontext‘ dat aan het eind van de jaren ’90 in twee talen verspreidt werd onder honderden personeelsleden in binnen- en buitenland. Eén van de vaste rubrieken in dit blad heette ‘In the Spotlight’ en was geënt op de Parool rubriek ‘De klapstoel’ dat al sinds jaar en dag vast onderdeel vormt van de zaterdageditie.

Het maken van die rubriek vormde altijd één van de hoogtepunten van het maken van dat blad. Je kreeg kans om uitgebreid met een personeelslid van de groep te praten en kon zo zorgen dat deze voor alle collega’s op een andere manier in beeld kwam dan de man, of vrouw, die ze iedere dag meemaakten.

Hans Ubbink

Hans Ubbink kwam ook ooit in de Spotlight, ik heb het blad helaas niet meer, maar ik kan me herinneren dat het heel fijn interview was waarin de mens achter ‘die gozer van Books’ prima uit de verf kwam. Zijn vervlogen voetbalcarrière bij Sparta Nijkerk kwam aan bod en z’n vrouw: “Ik heb net zolang gezocht tot ik haar heb gevonden. Hans en Ans, wat een stel!” Hans en ik werden nog vele malen gecomplimenteerd met dit leuke stuk, een mooie motivatie om door te blijven gaan op de ingeslagen weg.

Inmiddels bestaat de Secon Group niet meer, G-Star nog wel, maar Books heeft het ook niet gehaald. Maar Hans Ubbink wel! Via geleidelijke weg heeft hij de top bereikt, z’n onderscheidende kleding hangt in de beste winkels, hij haalt het nieuws met unieke vakantieboeken en modeshows in Carré of een oude vliegtuighangar en is nu deelnemer aan Expeditie Robinson, dus staat op de drempel van het BN-schap.

En vandaag staat hij in het Parool, in de rubriek ‘De klapstoel’… Het is ruim vijftien jaar later en de cirkel is rond!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top