Skip to content
Retro Voetbalshirts

Retro Voetbalshirts

Het begon allemaal op een markt in Camden, waar ik een stal ontdekte die replica’s verkocht van voetbalshirts uit de jaren ’60 en ’70. Mijn liefde voor Retro Voetbalshirts was gewekt.

Er hingen shirts van Engelse clubs en landenshirts van onder andere Nederland, Duitsland (West- en Oost-), Portugal en Engeland, maar ik was instant verliefd op het knalgele ‘Brasil 1970‘ shirt met rugnummer 10: mijn eerste retroshirt was een replica van het shirt van Pelé, de koning van het voetbal! Eenmaal terug in Amsterdam had ik direct spijt dat ik niet meer shirts had gekocht, want ze waren in Nederland niet te krijgen en zoektochten op het -toen nog obscure- internet leverde ook weinig op; ik had jarenlang dus alleen dat shirt van Brazilië en dat heb ik dan ook honderden keren gedragen.

Het is inmiddels totaal verschoten en tot op de laatste draad katoen versleten

Een paar jaar later was het internet gegroeid en bleken er meer liefhebbers van klassieke voetbalshirts te zijn, ik ontdekte een Engelse fabrikant, TOFFS, die deze shirts fabriceerde en er zelfs een ouderwets rugnummer op naaide als je dat wilde. En ook in Nederland hadden we inmiddels de liefhebbers van COPA Football, die behoorlijk aan de weg timmerden. Hun ‘flagship-store‘ aan de Prins Hendrikkade is nog steeds mijn favoriete winkel, het ademt voetbal en hangt helemaal vol met mooie shirts, maar ook geweldige snuisterijen. Een prachtige collectie voetbal lp’s bijvoorbeeld. Ik ben er vele malen geweest, heb nog vaker over retroshirts geschreven, was zelfs de initiatiefnemer van het FC Amsterdam shirt dat inmiddels stijf is uitverkocht.

Retro Voetbalshirts

Het was dan ook niet zo gek dat ik op een gegeven moment werd benaderd door Martijn Benjamin, de ‘Capo‘ van de supporterswebsite In de Hekken. Hij was inmiddels begonnen aan een webshop waar typische supporterskleding van PGWear werd verkocht. In deze shop was het ook mogelijk om spullen van COPA te kopen en Martijn zocht een content-manager voor deze site. We gingen voortvarend van start, maar bedachten al snel dat mensen die supportersjassen en bivakmutsen zochten misschien niet per se op zoek waren naar een kleurrijk retroshirt van AS Roma, en omgekeerd. En dus besloten we de twee los van elkaar te trekken en een nieuwe webshop te bouwen voor de retrovoetbalshirts. Toevallig kwamen we terecht bij de eigenaar van het website retrovoetbalshirt.nl en konden we het domein en ook de resterende voorraad overnemen.

We hebben een nieuwe website gebouwd en zijn na een voorzichtige ‘soft-launch’ nu helemaal klaar om retrovoetbal spullen te verkopen, want het assortiment van COPA is inmiddels uitgebreid met retro trainingsjacks, caps en beanies, t-shirts, sweaters en sokken. Er zijn zelfs shirts voor kinderen, onder de noemer ‘my first footballshirt’ 🙂

👉 Kijk maar op retrovoetbalshirts.nl 👈

Toekomst retrovoetbalshirts.nl

De bedoeling is om ons assortiment verder uit te breiden met andere merken en relevante items die voetballiefhebbers die houden van mooie en kwalitatieve spullen, we staan zeker open voor suggesties en voorstellen. Het is misschien vreemd om ook van die 3D puzzels van stadions te gaan verkopen, of ook tweedehands replicashirts uit de jaren ’90 en ’00. Maar alles kan en waarom niet? En ook is het nog steeds een idee om van de site ook een soort community voor voetbal(shirt)liefhebbers te maken met gastbloggers en interviews van (al dan niet) bekenden uit de (voetbal)wereld!

Het allermooiste is wel dat ik nu echt van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken!

GogmeUnited shop

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top