Skip to content
Iconische Albums Quiz, de uitslag

Iconische Albums Quiz: de uitslag

De uitslag van de Iconische Albums Quiz

Mijn idee om deze quiz uit te schrijven viel bij een hoop mensen in goede aarde, maar het bleek vooral heel erg moeilijk te zijn. Zelfs doorgewinterde popjournalisten als Menno Pot en Peter van Brummelen gaven al snel aan dat het erg lastig was. Uiteindelijk viel het aantal mensen die de moeite hebben genomen hun antwoorden in te sturen wat tegen, het was waarschijnlijk teveel werk, of men was bang om te weinig juiste antwoorden in te sturen. En ook mijn weggevertje rond Oud & Nieuw, waar ik alvast vier van de 35 artiesten publiceerde, trok weinig deelnemers over de streep.

Maar aan al het goede, en moeilijke, komt een eind. Dus is het tijd om de winnaar(s) bekend te maken.

Iconische Album Quiz uitslag

Op de eerste plaats is ‘Steso‘ geëindigd, hij (of zij) had 24 artiesten goed (inclusief de vier die ik al had weggegeven).
Op de tweede plaats: Alex Bonder, met 19 juiste artiesten, en
op de derde plaats: Kees Bakker, met 17 juiste vermeldingen.

Alle drie winnen een GogmeUnited Pablito shirt, gefeliciteerd!

Antwoorden

Zie de afbeelding hieronder voor alle 35 artiesten die gezocht werden in de Iconische Albums Quiz. Er waren er een paar die vrijwel iedereen had herkend, Beach Boys (positie 2), Velvet Underground (3), Jimi Hendrix (4), Pink Floyd (14), Sex Pistols (19), Prince (21), Lauren Hill (25), Joy Division (26) en Nirvana (31) waren niet zo moeilijk. Andere artiesten waren blijkbaar lastiger te herkennen, Bob Dylan (1), Miles Davis (9), Public Enemy (24) en niet Bob Marley bijvoorbeeld.

Het is trouwens niet zo dat ik deze ’targets’ zelf gemaakt heb, zoals Menno Pot op Twitter dacht, maar ik heb de afbeelding gevonden op de website van het geweldige kunstenaarscollectief Dorothy. Deze artiesten hebben een grote collectie kunst rond populaire thema’s als muziek, film & tv en architectuur gemaakt. Ik heb ze zelf ooit ontdekt toen ik een Song Map, een fictieve stadsplattegrond met songtitels als straatnamen, cadeau kreeg. De ‘Colour of Iconic Albums‘ is een nieuw item in hun collectie en heb ik dus schaamteloos gejat om jullie muziekkennis mee te testen 😉

Neem maar eens een kijkje op hun website, We are Dorothy, het is zeer de moeite waard! Hun werk wordt bijvoorbeeld verkocht in de Rough Trade Stores in Engeland, maar ze versturen ook gewoon naar Nederland, ondanks Brexit…

Iconische albums artiesten
Iconische albums artiesten

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top