Skip to content
Lichtmast

Lichtwedstrijd

Het had zo mooi kunnen zijn, een bekerwedstrijd van Ajax op een sportpark in Amsterdam Oost. Een wedstrijd waar we gewoon met de fiets, of de tram, naar toe hadden gekund. Biertje drinken in een aanpalend café en dan lopend naar het veld om vervolgens de wedstrijd tussen JOS en Ajax te mogen aanschouwen. Vooraf in de kantine nog even snel een vers biertje en een lekker sompig broodje kroket halen en dan een beetje rond dat veld scharrelen terwijl de dappere strijders van JOS de glanzende sterren van Ajax het leven zuur proberen te maken.

En terwijl de wedstrijd voort ploetert halen wij oude herinneringen op, RCH-Ajax in Heemstede in de jaren ’80, waar we na verloop van tijd op het tweede veld zelf maar gingen voetballen. Natuurlijk hebben we het over het geluk dat deze wedstrijd gewoon op Sportpark Drieburg gespeeld mocht worden, terwijl de Klassieker het nog jaren zonder uit-supporters moet doen. We halen nog maar een biertje, omdat het kan, en maken grappen over de linksbuiten van JOS die misschien wél te betalen is voor Marc Overmars en verwonderen ons dat de gemeente Amsterdam zelfs geen eisen heeft gesteld aan het inrichten van een uitvak.

Nee, het had een wedstrijd kunnen zijn zoals ze ooit altijd werden gespeeld. Rivaliteit langs de lijn en strijd er binnen, maar verder een heerlijk avondje uit. Geen wanklank, geen rottigheid, geen plastic geld, geen evenementenzeik, geen gedoe. Maar het loopt natuurlijk weer anders, want net toen ik een (online, dat dan weer wel) kaartje had gekocht bleek dat JOS toch niet kan voldoen aan de eisen van FOX Sports.

Deze tv-zender moest en zou de wedstrijd van hun grootste melkkoe (Ajax) live uitzenden en stelde als eis dat het sportpark net zo goed verlicht zou zijn als de Sahara tijdens de lunch. Een enorme kostenpost voor de arme club, maar ze namen het voor lief, want een thuiswedstrijd tegen Ajax zou ze heel veel opleveren en de geschiedenis ingaan als de laatste der cultwedstrijden. Helaas kwam daar het bericht dat de leverancier van het licht niet kan voldoen aan z’n verplichtingen en bleken andere lichtboeren te duur en dus gaat het hele feest niet door.

Olympisch Stadion

Niet op Sportpark Drieburg althans. Het Olympisch Stadion wordt nu genoemd als mogelijk alternatief, maar hier gaat de gemeente ongetwijfeld een stokje voor steken, want het Stadionplein is één grote bouwput nu en ze hebben waarschijnlijk met de buurt afgesproken dat er niet te veel evenementen gehouden gaan worden in de voormalige betonbak van Otto Roffel.

Dus zal het hele feest wel naar de ArenA komen; daar is genoeg licht en is de infrastructuur op orde en staan de camera’s van FoxSports al klaar. Als genoegdoening zal er wel een bus voor de spelers en begeleiders van JOS geregeld worden en mag de aanvoerder misschien wel de loting verrichten voor de volgende ronde. Maar dan gaan we er eerst even uit voor de reclame…

En daarmee heeft de commercie het wederom gewonnen van de puurheid, de tv-zender die al een paar jaar bezig is om de Eerste Divisie de nek om te draaien verpest het alweer, terwijl ze een hoop krediet hadden kunnen opbouwen door zelf voor dat extra licht te zorgen…

Resteert de vraag wat er gaat gebeuren met de reeds aangeschafte kaartjes, blijven die geldig of moeten we die ‘upgraden’ omdat de ArenA nou eenmaal betere faciliteiten heeft? Of mogen we met ons JOS kaartje gewoon de ArenA in en krijgen we er een gratis FOX abonnement bij?

In dat laatste geval weet ik wel wat ze hier mee mogen doen, dat abonnement steken ze maar in een plek waar het licht niet schijnt!

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Als er nu een bedrijf slim is regelt die dat er genoeg licht komt een betere reclame voor je bedrijf kan je niet krijgen….nou Phillips een inkoppertje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top