Skip to content
De Nederlands Elftal shirts voor het EK2012

Oranje en Zwart

De Nederlands Elftal shirts voor het EK2012En ja hoor, de kogel is door de kerk, het nieuwe thuistenue van het Nederlands elftal werd zojuist gepresenteerd. Het is inderdaad het oranje ’two-tone’ shirt geworden en schijnt gebaseerd te zijn op een oud shirt waar een sjerp om heen gedragen werd.

Op dit blog presenteerde ik bijgaande foto in januari met de voorspelling dat deze shirts de komende twee jaar door Oranje gedragen gaan worden en mijn voorspelling kwam bij de presentatie van het uittenue al uit, gevolgd door een heuse media hype omdat enkele columnisten mijn opmerking overnamen dat dit tenue wel heel erg leek op een NSB uniform.

Oranje en Zwart

Al snel werd ik geattendeerd op het thuisshirt dat een runenteken lijkt te bevatten, maar dat is waarschijnlijk iets te ver gezocht, hoewel er ook mensen zijn die te ver gezocht juist goed gevonden vinden. Genoeg daarover, ik wil nog even teruggrijpen naar mijn blog van 16 januari, waar ik de hoop uitsprak dat NIKE in ieder geval zorgt dat de oranje broeken, die er soms onder gedragen moeten worden, in ieder geval uit dezelfde stof zijn gemaakt. En ziedaar, ze hebben bij NIKE toch op zitten letten, want het nieuws is dat Nederland vanaf nu gewoon helemaal in het zwart, of helemaal in het oranje gaat spelen!

Uiteraard zullen hier de meningen over verdeeld zijn, ik vind het persoonlijk vreselijk al dat oranje, maar alles beter als die fletse broeken die in Zuid-Afrika op het WK plotseling gedragen werden in de laatste twee wedstrijden. Die afgang zal Nederland bespaart blijven en ook hier is sprake van een trend, Engeland gaat ook helemaal in het wit of rood spelen. Ieder vorm van traditie wordt hiermee met voeten getreden, maar alles voor de commercie zullen we maar denken.

Het resultaat? Spanje helemaal in het rood? Griekenland in het blauw? Oekraïne in het geel? Ik vermoed dat de mensen van TOFFS, die prachtige retroshirts maken, hele goede zaken gaan doen deze zomer!

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top